27 Mayıs 2016 05:56

Melih Gökçek, ‘parsel parsel’ davasını kaybetti

Mahkeme, Melih Gökçek’in Tezcan Karakuş Candan hakkında açtığı hakaret davasında beraat kararı verdi.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında açtığı hakaret davası beraatle sonuçlandı. Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için söylediği 'Ankara’yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine açıklama yapan Mimarlar Odası Şube Başkanı Candan hakkında açılan hakaret davasının dördüncü duruşması Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Necati Yılmaz ile çok sayıda vatandaş da Candan’a destek vermek için duruşmayı takip etti.

Duruşmada söz alan Gökçek’in avukatı, müvekkilinin “Bir kereye mahsus affediyorum, bir daha yapmasın” diyerek şikayetlerinden vazgeçtiğini söyledi.

Candan’ın avukatı Turgut Kazan ise, “Bülent Arınç, Gökçek’in Ankara’yı parsel parsel sattığını söylemişti. Arınç’ın bu sözlerine katlanıyorsanız müvekkilime de katlanmalısınız. Gökçek bir daha yapmasın demiş. Bir daha değil benzer şeyler olursa bin kere daha eleştirimizi yaparız. AİHM kararları çok açıktır, müvvekilimin beratine karar verilmesi gerekir ” diye konuştu.

Mahkeme şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle Gökçek’in katılan sıfatını kaldırırken, kamu görevlilerine hakaret suçunun şikayete tabi olmadığını ifade etti. Mahkeme heyeti bu suçun da gerçekleşmediğini belirterek, beraat kararı verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den YPG armalı kamuflaj açıklaması: Güvenlikleri için

SONRAKİ HABER

İnternet sitelerine erişim engeli AYM'ye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa