26 Mayıs 2016 12:17

Kaplan: Özgür Gündem ile dayanışmak demokrasi görevi

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasında nöbeti, HDP Eski Milletvekili Hasip Kaplan devraldı.

Paylaş

Soruşturma ve davalarla hedef alınan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için gazeteci, yazar ve aydınların katılımıyla süren “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının 24’üncü gününde nöbeti, HDP Eski Milletvekili Hasip Kaplan devraldı. Gazetenin haber toplantısına katılan Kaplan, editörler ile haber başlıklarına dair tartışmalar yürütüp manşet önerilerinde bulundu.

‘HİÇBİR HABER, MAHKEME KARARI OLMADAN SANSÜRLENEMEZ’

Özgür Gündem’e yönelen baskıları değerlendiren Kaplan, Türkiye’de basın özgürlüğünün giderek yok edildiğini ve muhalif olan her sesin susturulmaya çalışıldığını söyledi. Demokratik toplumların en çok ihtiyaç duyduğu doğru haber alma hakkının özgür basın ile sağlandığını söyleyen Kaplan, “Bir hukukçu olarak hiçbir haberin mahkeme kararı olmadan sansür edilemez olduğunu biliyorum. Ama bakıyoruz ki TMK gerekçe gösterilerek sansürün yanı sıra, basın üzerindeki baskılar da giderek artırılıyor” dedi.

Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde ve çatışmalı süreçlerde basına yönelik baskıların, sansürün çok daha arttığını belirten Kaplan, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve basın yasası karşısında duyarlı olan herkesi, başta baskı gören Özgür Gündem olmak üzere özgür basınla dayanışmaya çağırdı. Kaplan, “Bu bir demokrasi görevidir. Ben de 35 yıllık bir hukukçu ve siyasetçi olarak basın özgürlüğünün sağlanması için bu görevi üslendim” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı: Tek amacımız başkanlık

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi cinayetinde 6 ay geçti tek şüpheli yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...