26 Mayıs 2016 10:02

 ÖGC: Sessiz kalmayacağız

Sur'da binaları talan edilen Özgür Gazeteciler Cemiyeti, gerçeğin ve hakikatin sesi olan gazetecilerin haklarını koruyacaklarını vurguladı.

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) sokağa çıkma yasağının 173'üncü gününe girdiği Sur'daki cemiyet binalarının talan edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklama öncesi cemiyet binası önüne gelen polisler tarafından gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ÖGC Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Ertaş da serbest bırakılmasının ardından açıklamaya katıldı. Açıklama öncesi çevik kuvvet polisi Gazi Caddesi'ni TOMA'larla ablukaya aldı. Basın metninin Kürtçe ve Türkçe okunduğu açıklamaya ÖGC eşbaşkanları Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan ile cemiyet yöneticileri katıldı. 

CEMİYET BİNASI TALAN EDİLDİ

Açıklamada konuşan Eşbaşkan Erdemir, bölgede yaşanan kirli savaş nedeniyle basının büyük baskıya maruz kaldığını, sansür altında olduğunu belirterek, 13 DİHA muhabirinin yaptığı haberler nedeniyle tutuklu bulunduğunu anımsattı. Sur'da 6 ay önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresinde cemiyet binasının talan edildiğini, kütüphanesinin yakıldığını dile getiren Erdemir, baskı ve yasaklara karşı cemiyet olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini vurguladı. 

'KÜRDİSTAN'DA GERÇEĞİN İZİNİ SÜREN BASIN BASKI ALTINDA'

Kürtçe açıklama yapan Mehmet Ali Ertaş ise cemiyet binasına zorla ve keyfi bir şekilde girmek isteyen polisleri engelledikleri için gözaltına alınarak zorla karakola götürüldüğünü söyledi. “Kürdistan'da gerçeğin izini süren basın üzerinde yasak ve baskıların her geçen gün biraz daha arttı” diyen Ertaş, basın üzerindeki sansürün yaygınlaştığını, muhabirlerin gözaltına alındığını, haklarında soruşturma açıldığını ve tutuklandıklarını hatırlattı. 13 DİHA muhabiri tutuklanan DİHA'nın sitesinin 40 defa kapatıldığını aktaran Ertaş, JINHA ve diğer özgür basın kurumlarının da aynı baskılara maruz kaldığını dile getirdi.

'GAZETECİLERİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ'

Basın emekçilerinin haklarını ve basın özgürlüğünü savunan cemiyete ait binanın kapısının kırıldığını, arşivinin talan edildiğini, kütüphanesinin yakıldığını dile getiren Ertaş, 173 gün boyunca yaptıkları tüm başvurulara rağmen cemiyet binasına ulaşamadıklarını ve faaliyetlerinin engellediğini söyledi. Cemiyete ve basına yönelik saldırıyı kınayan Ertaş, sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, gerçeğin ve hakikatin sesi olan gazetecilerin haklarını koruyacaklarının altını çizdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri Akman hakkındaki iddianame kabul edildi

SONRAKİ HABER

İHD: Göstermelik davalarla failler aklanıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa