26 Mayıs 2016 09:13

Şık: Fezlekeleri hazırlayan polis tanık olarak dinlenlensin

Ahmet Şık'ın, "Paralel yürüdük biz bu yollarda" adlı kitabında Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Paylaş

Gazeteci Ahmet Şık'ın, AKP-Gülen cemaati ilişkisini ele aldığı "Paralel yürüdük biz bu yollarda" adlı kitabında, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan ve şimdinin Başbakan Binali Yıldırım'a "kamu görevinden dolayı hakaret ettiği" iddiasıyla yargılandığı dava görüldü. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren duruşmaya, 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Şık, avukatı Tora Pekin ve Başbakan Yıldırım'ın avukatı katıldı.

Savunma yapan Şık, hakaret kastı olmadığını belirterek, "Kitap incelendiğinde yüzlerce isim olduğu görülür ve bunlardan sadece Binali Yıldırım dava açmıştır. Kitabın indexinde birçok isim var. Bu kitapla ilgili medyada birçok bilgi paylaşıldı ancak sadece benimle ilgili dava açıldı. Bunun da kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Savcı eğer kitabı okusaydı dava açmazdı" dedi. 

Şık, kitapta yolsuzluk soruşturmalarına ait alıntılar olduğunu ifade ederek, "Aslında sadece Binali Yıldırım için değil, mevcut ya da eski bakanlar ile birlikte o zamanki Başbakan için de açıklamalar var. Gazeteci olarak bunları yazmakla yükümlüyüm. Yazmaya da devam edeceğim" diye konuştu. 

Kitapta fezlekelerde yer alan ibarelerden alıntılar olduğunu aktaran Şık, "Kitabın 480. sayfasında yer alan başlık 'Bacanağı üzerinden bakan hedefte'. Bakan diye kastedilen o zamanki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Başlık incelendiğinde aslında Binali Yıldırım'ın bizzat kendisinin hedefte olduğu görülmektedir. Onu hedefe koyan ben değilim. Hakaret kastım olsaydı iddiaları gerçek kabul edip hırsızlık yapana hırsız, yolsuzluk yapana yolsuz derdim" ifadesinde bulundu.

'TANIK OLARAK DİNLENSİNLER'

Şık, fezlekelerin hazırlanmasında görev alan polislerin tanık sıfatıyla dinlenmelerini, fezleke içeriklerinin doğruluğunun ispat edilmesini talep etti. 

Mahkeme talebi reddederek, duruşmayı 21 Eylül'e erteledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

 YPS, Nusaybin’den çekildiğini açıkladı

SONRAKİ HABER

DİHA Muhabiri Akman hakkındaki iddianame kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...