25 Mayıs 2016 19:14

Parasızlık nedeniyle çocuğunu tedavi ettiremiyor

Bursa'da Büşra Kayra, 15 ay önce dünyaya gelen spastik engelli oğlu Yusuf’u parasızlık nedeniyle tedavi ettiremediklerini belirtti.

Paylaş

Bursa'da yaşayan 22 yaşındaki Büşra Kayra, 15 ay önce dünyaya gelen spastik engelli oğlu Yusuf’u parasızlık nedeniyle tedavi ettiremediklerini belirterek, “Bir anne için yavrusuna karşı çaresiz kalmaktan daha kötü bir şey olamaz” dedi.

Bursa’da Büşra ve Fatih Kayra çifti iki yıl önce evlendi. Asgari ücretle çalışan çift, 15 ay önce erken doğumla dünyaya gelen çocuklarına Yusuf adını koydu. Aile, çocuklarının spastik engelli olduğunu 9 aylıkken öğrendi. Kısıtlı gelirleri ile çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Büşra Kayra, “Yavrumun spastik engelli olduğunu öğrenince yıkıldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. SGK masrafların tümünü vermediği için çaresiz kalıyoruz. Dolayısıyla oğlumun kendini geliştirmesi için yapılması gerekenleri yerine getiremiyoruz. Kahroluyoruz. Bir anne için yavrusunun karşısına da çaresiz kalmanın ne kadar zor olduğunu Yusuf ile anladım” dedi. Büşra Kayra, çocuğunun tedavisi için istenilenlerin karşılanmasını ve gerekirse kök hücre tedavisi yapılması için imkan  sağlanmasını istedi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Petlas’ta iş cinayeti

SONRAKİ HABER

'Ermeni avına mı çıkalım' diyen Adıgüzel'e hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...