25 Mayıs 2016 12:53

Metro Turizm otobüsünde cinsel saldırı

Metro Turizm'e ait yolcu otobüsünde muavin, bir kadın yolcuya cinsel saldırıda bulundu. Metro, muavin hakkında işlem başlatılacağını söyledi.

Paylaş

Metro Turizm'in, Muğla-İstanbul arası taşımacılık yapan bir yolcu otobüsünde cinsel saldırı yaşandı. Metro Turizm iddiaları kabul ederken saldırıyı yapan muavin ifadesi alınıp bırakıldı.

soL haber portalının yansıttığı habere göre 24 Mayıs tarihinde yaşandığı belirtilen cinsel saldırı, Ekşi Sözlük'te paylaşıldı. Tacize uğrayan C.D.’nin arkadaşı Kerem G., saat 05:40 gibi yaşandığı belirtilen olayla ilgili "Arkadaşım o sırada uyuyor. Yanındaki koltuk boş. Ancak önde ve arkada oturan başka kişiler var. Otobüsün yarısı dolu. Kız arkadaşım uyuduğu esnada, yakınında oluşan bir sese uyanıyor. Kalktığı an, otobüs muavinini o halde görüyor. Kız arkadaşım o arada çığlık atıyor. Muavinin sıvısı, arkadaşımın yüzüne ve oturduğu koltuğa geliyor. Kız arkadaşımın bağırması ile ortalık karışıyor. O sırada, yine otobüste bulunan bir kadın avukat arkadaşıma yardım ediyor. Olay jandarmaya bildiriliyor" diye yazdı.

Otobüsün bulunduğu feribot iskeleye yanaştığı esnada jandarma ve olay yeri inceleme ekiplerinin otobüse geldiğini aktaran Kerem G., "Arkadaşım, delil olması için yüzündeki sıvıyı dahi uzun bir süre silmemiş. Daha sonra ekipler, hem koltukta hem arkadaşımın üzerinden inceleme yapıyor. Olay ile ilgili şikayetçi olduk. Muavin de gözaltına alındı" dedi.

METRO KABUL ETTİ

Odatv'nin haberine göre, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk, olayı doğrularken, muavin hakkında hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

Çiğdem Öztürk Odatv’ye şu açıklamayı yaptı:

“Olay doğru. Bir kadın yönetici olarak bunu kabul edebilmem, hazmedebilmem mümkün değil. Yasaların bize tanıdığı her türlü imkanı tanıyarak, hukuki manada söz konusu şahsa her türlü yaptırımı yaparken; diğer taraftan biliyorum bunun telafisi olmaz ama müşteki olan yolcumuzun psikolojik durumunu düzeltebilmek için, psikolojik destek dahil elimden ne geliyorsa yapacağım bu olayı unutturabilmek için, ama biliyorum unutulmayacak. İnanın bu ahlaksız şahsın olduğu tarafta değiliz."

MUAVİN SERBEST

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin şirket kaynaklarına dayandırdığı habere göre, muavin G.'nin Eskihisar Jandarma Karakolu'ndaki ifadesinden sonra serbest bırakıldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Cuma günü AYM'ye gidiyor

SONRAKİ HABER

Pegida'dan Kinder reklamına ırkçı tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa