30 Nisan 2012 09:15

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başlıyor

Bu yıl 15. yaşını kutlayan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 3 Mayıs’ta başlıyor. 10 gün sürecek festivalde 13 farklı ülkeden birçok grup katılacak. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan festival, masa kuklasından ipli kuklaya, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden moderne, zengin i&cced

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başlıyor
Paylaş

Bu yıl 15. yaşını kutlayan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 3 Mayıs’ta başlıyor. 10 gün sürecek festivalde 13 farklı ülkeden birçok grup katılacak. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan festival, masa kuklasından ipli kuklaya, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden moderne, zengin içeriğiyle dikkat çekiyor.
15. Uluslararası Kukla Festivali bu yıl, yaptığı araştırmalarla ‘geleneksel Türk tiyatrosunun genç kuşaklara kalmasını sağlayan ve ‘Karagöz’ adlı kitabıyla Karagöz geleneğini ölümsüzleştiren ünlü Edebiyatçı Cevdet Kudret anısına düzenleniyor. Festival, İtalyan Kültür Merkezinde İtalya’nın en beğenilen kukla gruplarından Walter Broggine’nin ölmek isteyip, bir türlü ölemeyen kuklanın başına gelen komik olayların sahnelediği Solo adlı performansla açılışını yapacak. Ayrıca, festival kapsamında yapılacak etkinlikler arasında iki sergi, konferans ve workshop da yer alıyor.
Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Kozzy Kültür Merkezi, AFL Kültür Merkezi-Göztepe, Caddebostan Kültür Merkezi, Kenter Tiyatrosu, Pera Müzesi, Oyuncular Sahnesi, Maya Sahnesi, İstanbul Metrosu - Taksim girişi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Forum İstanbul, Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi, Marmara Forum ve İstanbul sokakları, etkinliklerin yapılacağı mekanlar. Sanatseverler 03-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin biletlerini, MyBilet satış kanalları aracılığıyla ulaşabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Körfez ve Derince’de 1 Mayıs şenliği

SONRAKİ HABER

Çevre kısa film festivali devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa