23 Mayıs 2016 16:57

Festivaldeki fotoğrafları ‘örgüt üyeliğine’ dayanak oldu

Örgüt üyeliği iddiaları ile hakkında 20 yıla yakın hapis istemi ile dava açılan Furat Ünver'in yayladadaki fotoğrafları kanıt sayıldı.

Paylaş

Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiaları ile hakkında 20 yıla yakın hapis istemi ile dava açılan Furat Ünver ile ilgili hazırlanan iddianamede savcı, Ünver’in fotoğraflardaki yakınlarını “örgüt mensubu”, “Koçerlerin yaylası”nı “Kırsal alan” ve korucuların silahlarını da “Örgüte ait silah” olarak yorumladı. 

Antalya’da 15 Nisan’da yapılan ev baskınında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklanan Furat Ünver adlı yurttaş hakkında Cumhuriyet Savcısı Gündoğan Öztürk tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamede Ünver için “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiaları ile 11 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. 

YÖRESEL KIYAFET ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’ DAYANAĞI!

Ünver’in sosyal paylaşım hesabından yaptığı paylaşımlarla propaganda suçu işlediği iddia edilen iddianamede, Ünver’in evinde bulunduğu iddia edilen flaş bellekte çıkan fotoğraflar da “Örgüt üyesi” olduğunun kanıtı oldu.

Ünver’in henüz lise öğrencisi iken Şırnak’ın Uludere ilçesinde Koçerlerin şenlik havasında yaylaya çıkışı esnasında çekilen fotoğraflarda Ünver’in yöresel kıyafetlerle görünmesi “örgüt üyesi” olduğunun dayanağı yapıldı. 

Yine Yeşilyuva Yaylası’nda çekildiği belirtilen fotoğraflarda ablaları, amcası, kuzenleri ve köylüler ile görünen Ünver’in yer aldığı fotoğraf için “örgüt mensupları ile çekilen fotoğraf” ibaresi yer aldı. Ünver’in koruculara ait silahlarla sivil kıyafetlerle çekilen fotoğrafları için de “örgüt içinde kırsal alanda faaliyet yürüttüğü” şeklinde yorumlandı.

Ünver’in ilk duruşması 23 Haziran’da görülecek.

‘YAYLADA YAPILAN FESTİVALDE ÇEKİLDİ’

Furat Ünver, kendisine yöneltilen “Fotoğrafları ne zaman ve nerede çektirdiğinizi ile fotoğraflarda yanınızda bulunan diğer PKK/KCK terör örgütü mensupları hakkında açıklamada bulununuz” sorusuna şu cevabı verdi:
“Her sene mayıs ayında olduğu gibi ilçeye bağlı Yeşilyuva yaylasına yöresel kıyafetler ile giderken ve orada bulunduğum esnada çekildiğimiz fotoğraflardır, bu yayla Uludere ilçesine yaklaşık yaya olarak 2 saat mesafededir, bu yaylaya da yaya olarak gideriz, yanımda bulunan şahıları yaylaya gitmek üzerre araç beklerken yaya olarak yaylaya gittiklerini ve birlikte gitmemizi teklif etmeleri üzerine o gruba fotoğrafları çeken akrabam olan Çektar Yaman ile katılmıştık. Elimizde bulunan uzun namlulu silahlarda bizimle birlikte yaylaya giden koruculara ait silahlardır. Korucular bize bu silarhları içerisinden fişekleri alarak resim çekilmek amacıyla vermişlerdir. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Okulda beyin kanaması geçiren öğrenci öldü

SONRAKİ HABER

Polis, 17 yaşındaki genci yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...