22 Mayıs 2016 15:18

Guzman’ın ABD’ye iadesi onaylandı

Meksika Dışişleri Bakanlığı uyuşturucu baronu El Chapo/Bücür lakaplı Joaquin Guzman’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne iadesinin onaylandığını açıkladı

Paylaş

Meksika Dışişleri Bakanlığı uyuşturucu baronu El Chapo/Bücür lakaplı Joaquin Guzman’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne iadesinin onaylandığını açıkladı. Açıklamada ABD’den Guzman’ın ölüm cezasıyla yargılanmayacağı yönünde garanti alındığı da belirtildi.

Guzman’ın ne zaman iade edileceği netlik kazanmasa da bakanlık, Guzman’ın Teksas ve Kaliforniya’daki federal mahkemelerde yargılanabileceğini söyledi. Uyuşturucu kaçakçısı mafya babası, tutuklu bulunduğu yüksek güvenlikli Altiplano Cezaevi’nden iki kez firar etmişti.

Guzman, firarından 13 yıl sonra, Şubat 2014’te yeniden yakanlanmıştı.  Guzman, geri gönderildiği cezaevinden Temmuz 2015’te yeniden kaçtı ve altı ay sonra Los Mochis sahil kentinde, Meksika ve ABD güçlerinin de katıldığı operasyonda yakalanarak Altiplano Cezaevi’ne geri gönderilmişti. Joaquin Guzman’ın servetinin 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
(DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'na istifasını sundu

SONRAKİ HABER

Ulaşımın tek yöne düştüğü TEM'de dönüş çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...