22 Mayıs 2016 14:47

‘Susmayacak ve sinmeyeceğiz’

Kadın Cinayetlerini Durdurcağız Platformu Galatasaray Meydanında toplanarak, Boşanma Komisyonu’nun raporunu protesto etti.

Paylaş

 Kadınlar, ellerinde “Çocuk istismarına sessiz kalmıyoruz”, “Cinsel şiddete sessiz kalmıyoruz” dövzilerini ve katledilen kadınların fotoğtraflarını taşıdı.

Burada yapılan açıklamada, kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artığı ancak AKP iktidarının sadece yüzde 1,7 artan boşanmalar için araştırma komisyonu kurması eleştirilerek şu ifadelere yer verildi: “AKP iktidarı sürecinde kadının yaşam alanı her geçen gün daralmış, özgürlük ve güvenli yaşam hakkına kastedilmiştir. Şiddeti besleyen, tecavüzcünün katilin önüne siper olmak için yarışan bu yetkililker, çocuk istismarlarını bile aklamanın peşindedir. Meclise sunulan boşanmayı araştırma komisyonunun çocuk istismarcılarına istismarda bulundukları çocukla evlendikleri taktirde ceza almamalarını sağlayacak rapor bu zihniyetin göstergesidir. Yolunu şaşırmış bu kurumlar karşısında elbette ki susmayacak ve sinmeyeceğiz. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın güvenli yaşam hakkını bu kurumlara emanet etmeyeceğiz. Cinsel şiddeti ve çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz.”

Açıklamanın ardından kadınlar mecliste hazırlanan raporu “tanımıyoruz” diyerek yırttı. (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Kaçmadım, buradayım

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'na istifasını sundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...