21 Mayıs 2016 19:29

'CHP ile AKP arasında gizli temas' iddiası

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay ile eski bakan Egemen Bağış'ın arasında gizli bir toplantı gerçekleştirildiği iddia edildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısıyla Meclise getirilen dokunulmazlık oylamasında verdiği oylarla referanduma gerek kalmadan teklifin kabul edilmesini sağlayan CHP'de iç tartışmalar sürerken Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay'nın Ankara'da eski bakan Egemen Bağış ile AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'le görüştüğü ortaya çıktı.

ABCgazetesi.com'un haberine göre Oktay, söz konusu görüşmeyi Ankara Bilkent'te kendisine ait "Lokal 71" adlı restoranda gerçekleştirdi.

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen iki isimle Oktay'ın uzun bir görüşme yaptığı iddia edildi. Haberi Cumhuriyet.com.tr de ABC'yi kaynak göstererek kullandı.

KORUMALAR ÖNLEM ALDI AMA...

Habere göre Egemen Bağış, Bilkent'teki restorana gelince önce korumalar çevrede güvenlik önlemi alarak görüntü alınmadığına emin oldu. Sonra aracından inen Bağış'ı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ekrem Kerem Oktay kapıda karşıladı. Konuğunu kapıda karşılayıp kucaklaştıktan sonra mekana birlikte giren Oktay ve Bağış'a daha sonra AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül de katıldı.

OKTAY: TESADÜFEN GÖRDÜM

ABC'nin haberi üzerine Ekrem Kerem Oktay sosyal medya üzerinden "Haberde adı geçenleri gittiğim Lokal71'de tesadüfen gördüm, siyasi asgari nezaket gereği selamlaştım, başka bir görüşme olmadı." açıklamasını yaptı.

İlk oylama sonrası bazı kaynaklar, referanduma gerek kalmadan teklifin kabul edilmesi için AKP ile CHP arasında üst düzey bir görüşme gerçekleştiğini öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Flash TV spikerine 301'den soruşturma!

SONRAKİ HABER

Guardiola, Bayern'e kupa ve gözyaşlarıyla veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...