21 Mayıs 2016 01:25

Corbijn’in fotoğrafları İST. Festival’de

Hollandalı Fotoğrafçı ve Yönetmen Anton Corbijn’in “Number 5” sergisi, İstanbul ‘74 tarafından düzenlenen İST. Festival’de İstanbullularla buluşacak.

Paylaş

Müzik dünyasındaki birçok efsanevi müzisyen için yaptığı filmler, çektiği portre fotoğraflar ve klipler ile tanıdığımız Hollandalı Fotoğrafçı ve Yönetmen Anton Corbijn’in “Number 5” sergisi, İstanbul ‘74 tarafından düzenlenen İST. Festival’de 3 Haziran’da İstanbullular ile buluşacak.

2010 yılından bu yana İstanbul ‘74 tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (İST. Fest), bugüne kadar Tilda Swinton, Zaha Hadid, Michael Stipe, Sophie Calle, Michael Nyman başta olmak üzere kültür-sanat dünyasından birçok ismi İstanbullular ile buluşturmuştu. Çeşitli sergiler, konuşmalar, atölyelerin yer aldığı İST. Fest’in bu seneki konuklarından biri Hollandalı Anton Corbijn olacak.

“Number 5” isimli sergisi ile Galatasaray’daki İstanbul ‘74 galerisinde altı çalışması ile yer alacak Corbijn, siyah beyaz olarak çektiği fotoğraflar ve videolar ile biliniyor. Hollandalı sanatçı bugüne kadar Depeche Mode, U2, Metallica, Arcade Fire, Coldplay ve daha birçok müzisyen için klipler çekmişti. Corbijn’in kült haline gelen portre fotoğrafların bazılarında yer alan isimlerden bazıları ise şöyle: Nick Cave, Tom Waits, Elvis Costello, Clint Eastwood, Nirvana. 2007 yılında yayınlanan ve Joy Division Kurucusu Ian Curtis’in hayatını anlatan Control filmi de Anton Corbijn imzası taşıyor ve bugüne kadar yayımlanmış en iyi müzik belgesellerinden biri olarak anılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bize yoldaşlık edecek şiirler: Gece Uçuşları

SONRAKİ HABER

Da Vinci’nin makineleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...