20 Mayıs 2016 10:03

‘İnsanlar ölecek diye sabaha kadar uyuyamıyoruz’

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Tutek köyü kırsalı ile Tendürek Dağı’nda 3 gün önce başlatılan askeri operasyon sürüyor.

Paylaş

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Tutek köyü kırsalı ile Tendürek Dağı’nda 3 gün önce başlatılan askeri operasyon sürüyor. Operasyonun yapıldığı bölgenin içinde bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Hecixalıt köyüne bağlı Çoban mezrasında yaşayan yurttaşlar ise, operasyonlar nedeniyle adeta hareket edemez durumda. Mezra sakinlerinden Sait Sarı, bölgede gündüz yoğun helikopter hareketliliğinin yaşandığını, geceleri ise askerlerin operasyona çıktığını söyleyerek, “Operasyonlar üç gündür aralıksız olarak devam ediyor. Endişeliyiz” dedi.

‘DEVLET BARIŞ İÇİN ADIM ATSIN’

Mezranın 1994 yılında devlet güçleri tarafından boşaltıldığını hatırlatan Sarı, “Köyümüz yıllar önce boşaltıldı. Buna rağmen her yıl buraya yaylaya geliyoruz, hayvanlarımızı getiriyoruz. 2013 yılında barış süreci vardı, herkes rahattı. Ama savaş başladığından beri tedirginiz” dedi. Bölgede bulunan Xarık Yaylası ve Gola Pelexê alanının üç gündür gece sabaha kadar bombalandığın söyleyen Sarı, “Bu durum bizi tedirgin ediyor. Hayvanlarımızı çıkaramıyoruz. İnsanlar ölecek, diye sabaha kadar uyuyamıyoruz.. Devlet barış için adım atsın. Birileri sesimizi duysun artık” ifadelerini kullandı.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Mezraya önceki gün geldiğini ifade eden Mehmet Aktaş ise, süren operasyonlara tepkili. Önceki yıllarda hayvanlarını otlattığı alanların bombardıman altında olduğunu belirten Aktaş, “Ben daha dün evimi getirdim. Bu zulüm daha ne kadar devam edecek. Bu ülke hepimizindir. Biz barış ve kardeşlik istiyoruz yazıktır” diye konuştu.

Bölgede yaşayan halkın can güvenliğinin kalmadığını söyleyen Herdem Yılmaz ise, “Ben bir kadın olarak barış istiyorum. İnsanlar ölüyor, dağ taş bombalanıyor, can güvenliğimiz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırmışız, barış kadar güzel bir şey var mı? Artık bunlar son bulsun, huzur gelsin. Yaşanan süreç hepimizi korkutuyor” dedi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Delil yok ama bir gizli tanık ve 19 tutuklama var

SONRAKİ HABER

‘Acele kamulaştırma’ 700 çocuğu mağdur edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa