18 Mayıs 2016 17:01

‘Torba yasayla yaşasın rant’

20 kanunda toplam 32 maddede yapılan değişikliğe TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tepki gösterdi.

Paylaş

MuhtaçÇ, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, Karayolları Trafik Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, İş Kanunu, İmar Kanunu, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gibi 20 kanunda toplam 32 maddede yapılan değişikliğe TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tepki gösterdi.

KANAL İSTANBUL’A ÖZEL YASA

Parça parça yapılan düzenlenmelerle birçok konunun torbaya sıkıştırılarak kanun düzenleme ilkelerinin hiçe sayıldığını belirten HKMO, İmar Kanununda yapılan değişiklikle “Kanal İstanbul Projesi” için özel bir durum yaratıldığına, eklenen maddelerle artık Kanal İstanbul’un bulunduğu bölgenin imara açılabileceğine, ayrıca yasaya “otoyol hariç erişme kontrolünün uygulandığı yol” ibaresinin dahil edilerek Kanal İstanbul’a bağlanan yolların da ücretli olacağına dikkat çekti.

HKMO, Mera Kanununa eklenen ek madde ile de Kanal İstanbul Proje alanında yer alan mera, yaylak ve kışlak gibi orta mallarının ranta açıldığına dikkat çekti. Yapılan açıklamada “Bilim insanlarının zararlarının sürekli anlatılmaya çalıştığı Kanal İstanbul projesinin, iklim ve su dengesini değiştireceği, büyük çevresel riskler yaratacağını bilmekteyiz. Kanal İstanbul’un tamamlanması halinde hem büyük bir kamu kaynağı boşa gidecek, hem de yüzlerce yıl tahribatı giderilemeyecek bir doğa katliamına neden olacaktır” denildi. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kaypakkaya Dersim'de anıldı

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odası: Marmara Köşkü yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...