18 Mayıs 2016 15:09

Platform, Mersin vekillerinin hayır oyu kullanmasını istedi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, dokunmazlılarla ilgili büyük postane önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Cemil Uğur
Mersin

Basın açıklamasının ardından Platform bileşenlerinin imza attığı, “Mecliste görüşmekte olan dokunulmazlıklar konusunda hayır oyu kullanmanızı, halkın iradesine sahip çıkmanızı talep eder saygılar sunarız” içeren dilekçiği Mersin Milletvekillerine faks ile gönderdiler. 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu,  dokunulmazlıklarla ilgili büyük postane önünde basın açıklaması yaptı. “Diktatörlüğe karşı demokrasi için mücadeleye” pankartları açın kitle sık sık,"İrademe dokunma ", "Darbeciler halka hesap verecek" “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı.

Basın açıklamasını Mersin emek ve demokrasi platformu adına Mersin KESK dönem sözcüsü Yılmaz Bozkurt yaptı.

Değişiklik tasarısının iktidarın, Meclis üzerinde istediği gibi oynamasına olanak sağlayacak bir düzenleme olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Milletvekilli dokunulmazlıklarını kaldırması adı altında meclise getirilen Anayasa değişikliği teklifi, parlamenter sistemi bekleme odasına alan iktidarın, Meclis üzerinde istediği gibi oynamasına olanak sağlayacak bir düzenlemedir. Bütün ülkeyi faşist bir zorbalıkla teslim almayı parlamento dahil olmak üzere göstermelikte olsa geriye kalmış tüm demokratik kırıntıları da yok etmek isteyen AKP ve yönetenlerinin oyunu bozmak demokrat olmanın gereğidir” dedi.

Mersin’in 11 Milletvekilline seslenen Bozkurt, şunları söyledi “Dokunulmazlığın kaldırmasına evet demek siyasi iktidarın 'Mevzuat şöyledir, böyledir. Yeri geldiği zaman mevzuatı bırakın bir tarafa siz zihinsel inkılabınızı devreye sokun' dediği, sokağa çıkanın hakkını arayanın karşısına polisin, panzerin, tomanın çıkarıldığı, Sulh Ceza Mahkemelerinin ağzını açanın Cumhurbaşkanlığına hakaret suçundan tutuklayan, dava açan, özel görevli mahkemeler haline geldiği, katliamların sorumlularının değil, sorumluların bulunmasını isteyenlerin yargılandığı , tacizcilerin değil, tacize uğrayan kadınlarla dayanışma örgütleyen ve tacize karış direnenlerin cezalandırıldığı sisteme evet demektir"

Bozkurt Mersin milletvekillerine seslenerek “Biz Mersin Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak Cuma günü yapılacak oylamada Mersin Milletvekillerinin kardeşlik şehri Mersin'e kulak vererek hayır oyu vermelerini talep ediyoruz. Eşitlikten özgürlükten, kardeşlikten, laiklikten ve barıştan yana olan herkesi faşizme karşı demokrasi mücadelesinde yan yana, omuz omuza olmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

EMEP direnişteki Avcılar Belediyesi işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

CHP'nin Anıtkabir yürüyüşüne yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...