17 Mayıs 2016 15:11

Görev süresi uzatılmayan akademisyeni mahkeme haklı buldu

İş bırakma eylemlerine katıldığı süreçte kadrosu yenilenmeyen akademisyen Ekin Erdem Evliya açtığı davayı kazandı.

Paylaş

ODTÜ’de 2014 yılı Aralık ayında yapılan promosyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen iş bırakma eylemlerine katılan ve bu süreçte kadrosu yenilenmeyen Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilcisi Ekin Erdem Evliya açtığı davayı kazandı. 

ODTÜ’de Araştırma Görevlisi olan Ekin Erdem Evliya, üniversite personelinin maaşlarının yatırılacağı bankayı ve personelin alacağı promosyon payını belirlemek için 2014 yılı Aralık ayında başlayan süreçte üniversite yönetimiyle görüşmelere katılmıştı. Görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Eğitim Sen 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde üniversitede uyarı grevi gerçekleştirmişti. Ekin Erdem Evliya, gergin geçen görüşmelerde hedef haline getirilmiş, bu süreçte aynı durumdaki araştırma görevlilerinin görev süresi uzatılırken Evliya’nın görev süresi uzatılmamıştı. Bunun üzerine Eğitim Sen dava açtı. Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ekin Erdem Evliya’nın görev süresinin uzatılmaması hakkındaki kararı hukuka uygun bulmayarak iptal etti. Bu kararla Araştırma Görevlisi Ekin Erdem Evliya görevine dönebilecek.

Eğitim Sen yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ Rektörlüğü’nden bir an önce Evliya’nın işine dönmesiyle ilgili kararı hayata geçirmesini beklediğini kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gemsiz, kadınların omuzlarında uğurlandı

SONRAKİ HABER

İzmirli gazeteciler: Gazeteci tutuklamak meşrulaştırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...