17 Mayıs 2016 11:21

Okul öncesi eğitimde talepler MEB’e iletildi

Eğitim Sen okul öncesi öğretmenlerinin 'Nefes almak istiyoruz' kampanyası kapsamında topladığı imzaları MEB'e iletti.

Paylaş

Eğitim Sen okul öncesi öğretmenlerinin “40 dakika ders, teneffüs hakkı, kadrolu yardımcı personel ve nöbet ücreti” talepleriyle başlattığı “Nefes Almak İstiyoruz” kampanyası kapsamında topladığı imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na iletti.

Bakanlık önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Türkiye’de okul öncesi çağdaki çocukların büyük bir bölümü okul öncesi eğitimden mahrum bırakılıyor. Çocuklar sübyan mekteplerine gönderilerek dinci eğitim uygulamalara maruz bırakılıyor. Çocuk istismarları, taciz vakaları ve dayak yiyen çocuklar her gün kamuoyu gündemine geliyor. Bu uygulamalar yeterli eğitim almamış kişiler tarafından yapılıyor” diye konuştu.

Devlete bağlı ana okullarında da pek çok sorun yaşandığına dikkat çeken Karaca, “Devlet okullarındaki ana sınıflarında da durum çok parlak değil. Bu alanda tam bir ticarileşme yaşanmaya başladı. Velilerden yüksek ücretler isteniyor. Ana okullarında yapılan denetimler ise göstermelik olmaktan öteye gidemiyor” diye konuştu.  Ana okulu öğretmenlerinin sorunlarına da MEB’in kulak tıkadığını vurgulayan Karaca okul öncesi eğitimle ilgili talepleri şöyle sıraladı: “90’lı yıllarda olduğu gibi bütün çocukların okul öncesi eğitimle buluşturulmalı. Haftada en az 30 saat derse giren okul öğretmenlerine teneffüs hakkı tanınması, nöbet ücreti verilmesi, her okul öncesi sınıfına kadrolu yardımcı personel istihdam edilmesi, okul öncesi eğitim veren kurumların fiziki kapasitelerinin iyileştirilmesini istiyoruz.” Karaca’nın açıklamasının ardından okul öncesi eğitimcilerden toplanan imzalar MEB’e iletildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS İzmir Şubesi: Mücadeleden taviz yok

SONRAKİ HABER

Şenol Güneş: Hem gönüllerin şampiyonu hem gerçek şampiyonuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...