NY Times: El Kaide gözünü Suriye’ye dikti
New York Times gazetesi, el Kaide’nin Suriye’deki varlığını arttırmaya karar verdiği ve Ortadoğu’da kalıcı bir ‘merkez’ oluşturmak istediğini yazdı.

İLGİLİ HABERLER

Suriye’de Rusya-İran anlaşmazlığı: İnisiyatif el Kaide’de
New York Times gazetesi, el Kaide’nin Suriye’deki varlığını arttırmaya karar verdiği ve Ortadoğu’da kalıcı bir ‘merkez’ oluşturmak istediğini yazdı.
Sputnik’in New York Times’a dayandırdığı habere göre, , Kurucusu Usame bin Ladin’in öldürülmesi ve Washington’un insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılar nedeniyle güç kaybeden el Kaide, örgütün geleceğinin Suriye’de olduğuna karar verdi. Bunun için Pakistan’daki en deneyimli militanlarının bir bölümünü Suriye’ye gönderen örgütün, el Nusra Cephesi’nin kaynakları ve insan gücünü de kullanmayı planladığı belirtildi.
El Kaide’nin IŞİD’e meydan okuyacağı’ değerlendirmesinde bulunan haberde şu ifadelere de yer verildi: “Suriye merkezli el Kaide sadece Avrupa’ya yakın olmayacak aynı zamanda da Irak, Türkiye, Ürdün ve Lübnan üzerinden savaşçılarına lojistik destek sağlanmasından da faydalanacak.”
Son dönemde hem el Kaide’nin Lideri Eymen El Zevahiri hem de bin Ladin’in oğlu Hamza bin Ladin, cihatçılara ‘Suriye için birleşme’ çağrısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et