14 Mayıs 2016 11:15

Özgür Gündem'le dayanışmada nöbeti Fehim Işık devraldı

Özgür Gündem'le dayanışma amacıyla başlatılan kampanyanın 12’nci gününde nöbeti Gazeteci Yazar Fehim Işık aldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasının 12’nci gününde nöbeti Gazeteci Yazar Fehim Işık devraldı. Işık, “Baskılara karşı Kürt basın geleneğinin direniş geleneğini devam ettirerek bir sonraki nesile taşımak için dayanışmanın gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

Soruşturma ve baskıların hedefinde olan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla, gazeteci, yazar ve aydınların “Özgür Basın, Özgür Ülke” şiarıyla başlattığı “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası sürüyor. Dayanışma kampanyasının 12’nci gününde nöbeti Gazeteci Yazar Fehim Işık devraldı. Gazetenin gündem toplantısına katılarak haber ve başlıklara dair tartışmalara dahil olan Işık, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle bugün çıkan Özgür Gündem’in manşet sayfasını da belirledi. Işık, haber toplantısının ardından dayanışma amacıyla yazacağı köşe yazısı için bilgisayarın başına geçti.

‘KÜRT BASIN GELENEĞİNİN EN BÜYÜK TEMSİLCİSİ’

Dayanışma kampanyasına dair değerlendirmede bulunan Işık, son dönemlerde bir bütün olarak Kürt halkına yönelik saldırıların arttığına ve basının da bundan ciddi bir şekilde etkilendiğine işaret etti. Işık, “Basına yönelik saldırı giderek artmaya başladı. Bu saldırılardan nasiplenen, çalışmaları engellenen, neredeyse her gün hakkında yazılar ve haberler nedeniyle dava açılan Kürt basın geleneğinin en büyük temsilcisi olan Özgür Gündem de dolayısıyla etkilenmeye başladı” dedi.

Baskılara dikkat çekmek, Kürt basını, gazete ve gazeteciler üzerindeki baskıyı geniş bir çevreye duyurmak için dayanışmanın gerekli olduğuna vurgu yapan Işık, “Kürt basın geleneğinin direniş geleneğini devam ettirerek bir sonraki nesile taşımak için gerekli olduğuna inanıyorum” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Domateste 4 aylık zarar 65 milyon dolar

SONRAKİ HABER

‘Yeşil’ iddiası mezarı boş bıraktırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...