13 Mayıs 2016 11:25

Eş başkanı tutuklanan DBP: Mücadeleyi yükselteceğiz

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in tutuklanmasına ilişkin DBP Genel Merkezi’nde açıklama yapıldı.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in tutuklanmasına ilişkin DBP Genel Merkezi’nde açıklama yapıldı. Yüksek’in tutuklanmasıyla düzenlenecek genel kongrenin boşa çıkartılmak istendiğine dikkat çeken DBP PM üyesi Semra Demir, Kürt meselesinin siyasal zeminde çözümü projesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, PM üyesi Semra Demir, İl Eş Başkanı Abdullah Eflatun Yüksek'in düzenlediği basın açıklamasında ortak açıklamayı Semra Demir yaptı.

‘KAOS POLİTİKALARI HALKIN YARARINA DEĞİL’

“DBP’nin Kürt siyasi hareketinin haklı davasının temel bileşeni” olduğunu belirten Demir, sürekli baskılara maruz kaldıklarını belirtti. Demir şöyle konuştu: “Demokratik siyaset alanında kaybeden, Kürt meselesini buzdolabına kaldıranlar, Kürdistan’da başlattığı savaş ve yıkım politikalarının ikinci evresi olan siyaset alanına da büyük bir savaş başlatmıştır. Bu zoraki delil üretme çabası talimatı ile işleyen yargı, Eş Genel Başkanımızın tutuklanmasına yönelik karar vermiştir. Gerek gözaltı şekli, gerekse isnat edilen suça ilişkin hazırlanan dosyaya zoraki delil üretme çabası, Eş Genel Başkanımızın tutuklanması ile ilgili ‘hukukun üstünlüğü’ ilkesini bir tarafa bırakanların aynı zamanda ne denli  ahlaktan yoksun olduğunu bir daha göstermiştir. Sarayın kontrolünde yürütülen bu özel savaş konseptinin diktatörlük rejimi kurma hırsı ile alakalı olduğunu biliyoruz. Sayın Öcalan liderliğinde başlatılan Kürt meselesinin demokratik siyaset zemininde çözülmesi girişimi Saray darbesi ile akamete uğradığı gibi, çok daha derin bir savaş konsepti ile ülke kaosa sürüklenmiştir. Bu çözümsüzlük ve kaos üreten politikaların halkların yararına olmayacağı bilinmelidir.”

KONGRE SÜRECİNDE GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

Gözaltı ve tutuklama operasyonlarının DBP'nin kongre hazırlıklarını hızlandırdığı bir döneme denk getirilmesine de dikkat çeken Demir şunları söyledi: “Kürt meselesinin siyasal zeminde çözümü projesi olan demokratik özerklik, demokratik cumhuriyeti inşası misyonu olan partimize yönelik bu saldırıların; bu sürece cevap olacak, süreci güçlü karşılayacak, nitelikli bir örgütlenmeyi hedefleyen kongremizi boşa çıkarmaya dönük olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte genelde siyasetin, özelde demokratik Kürt siyasetinin dokunulmazlıklar kaldırılarak tasfiye edilmek istendiği bir kez daha hatırlandığında, bu siyasi soykırım operasyonlarında güdülen amaç ortaya çıkmıştır. Bütün baskı, yıldırma, savaş ve siyasi soykırım operasyonlarına karşı en büyük cevabımız halkımızla birlikte hem mücadelemizi yükseltmek hem de nitelikli kongremizi gerçekleştirerek cevap olmaktır.”

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Tüm yaşananlarla yeni bir siyasi operasyon sürecinin başlatıldığını ifade eden Demir, Kürt halkını statüsüz bırakmak adına bir savaş açıldığını söyledi.Baskı politikalarına karşı Demir, “Özgürlük, adalet, eşitlik asgari müştereğinde tüm demokrasi güçlerini ortak direniş hatlarını örmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Diğer yandan Yüksek'in tutuklanmasına HDP, HDK, İHD Diyarbakır şubeleri de yaptıkları yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR  

Kürt siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklama furyası sürüyor. Şırnak’ın Uludere ilçesinde HDP İlçe Eş Başkanı Mesut Paksoy’un evi özel harekat polisleri tarafından basıldı. Polislerin Paksoy’u darbederek gözaltına aldığı belirtildi. Daha önce Manisa’da gözaltına alınan ve sonra serbest kalan Kongreya Jinên Azad Şırnak Sözcüsü Saadet İdin ise, savcılığın yaptığı itiraz üzerine tekrar gözaltındı. İdin tutuklandı. (DiyarbakırEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Documentarist’le dayanışma gecesi

SONRAKİ HABER

Nuh Köklü davasında müebbet istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...