13 Mayıs 2016 09:59

'En tepeye kadar sorumlular cezalandırılmalı'

Adalet isteyen Somalı madenci aileleri, 'En tepeye kadar sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz' dedi.

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamın ikinci yıl dönümünde, acı, yüreklerde ilk günkü gibi yaşandı. Aileler, katliamda can veren yakınlarının mezarlarına koştu. Bir madenci annesi Gülsüm Çolak ise “Zamanla geçer dediler ama bu acı katlanarak sürüyor” sözleriyle duygularını anlattı.

Soma’da, katliamın 2. yıl dönümünde yine gözyaşı, hüzün, kaybedilen evlatlara özlem vardı. Katliamda, en büyük acıyı yaşayan ölen 301 madencinin ailelerinin, buluşma alanı sabahın erken saatlerinden itibaren madencilerin mezarlığı oldu. Mezarların başına çöken annelerin, babaların, eşlerin çocukların, iki yıldır yüreklerinde biriken acı, gözyaşı olup madencilerin mezarlarına aktı.

Oğlu Tolga Özcan’ın izne ayrılacağı ve madende son iş gününde can verdiğini anlatan anne Fatma Özcan, “Oğlum izne ayrılacaktı, temelli aramızdan ayrıldı. Eşinin hamile olduğundan habersiz olduğu için şimdi 1.5 yaşında olan kızından artık hiç haberi olmadı. Annesinin karnında babasını kaybeden torunuma oğlumun çok sevdiği ‘Buğlem’ adını verdik. Oğlumun çok sevdiği isim kızında yaşayacak” dedi.

Madenci Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak ise “Zamanla geçer dediler ama, bu acı katlanarak sürüyor” sözleriyle içindeki özlemi sözcüklere döktü. Çocukları için adalet istediklerini, sorumluların en tepeye kadar cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti. Sarı baretleriyle şehitliğe gelen bazı madenciler de kaybettiği arkadaşları için dua etti. (Soma/DHA)


ZONGULDAKLI MADENCİLERDEN ANMA

Zonguldak'taki maden işçileri, Soma’da ölen 301 maden işçisini andı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesinde sabah 08.00- 16.00 vardiyası öncesi anma töreni yapıldı. Gece vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasına girecek işçilerin katıldığı törende katliamda ölen 301 maden işçisi için dua edildi. İşçiler, daha sonra yer altına inerek mesailerine başladı. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TIR, tarım işçilerini taşıyan minibüsle çarpıştı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Pazarlığın bedeli Erdoğan’ın işlediği suçlara susmak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...