12 Mayıs 2016 07:43

EMEP: Kamuran Yüksek serbest bırakılsın

Emek Partisi yaptığı yazılı açıklamayla DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınmasını protesto etti.

Paylaş

Emek Partisi yaptığı yazılı açıklamayla DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınmasını protesto etti. Açıklamada AKP’nin muhalefete yönelik baskılarına dikkat çekilirken, Yüksek’in serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan tarafından yapılan açıklamada, AKP’nin vekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak HDP’yi parlamento dışına çıkarmayı hedeflediği belirtilerek, “AKP hükümetinin, muhalefeti susturma politikaları artarak devam ediyor. HDP’li vekiller, eş belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticilerine yönelik gözaltı, tutuklama furyası devam ederken DBP Eş Genel Başkanının gözaltına alınması, hükümetin ve sarayın hukuksuzlukta sınır tanımazlığını göstermektedir” denildi.

Yaşananların hukukla açıklanamayacağını ifade eden Gürkan açıklamasında şunlara yer verdi: “Kamuran Yüksek’in gözaltına alınmasının hukukla, demokrasiyle ve siyasal etikle bağdaşır yanı yoktur. Bu gözaltı muhaliflere yönelik siyasi baskıların açık ifadesidir. Tek adam, tek parti diktatörlüğünün inşasını savaşla, kanla, gözyaşıyla, sömürü yasalarıyla tamamlamaya çalışan iktidar, Sarayın ve AKP hükümetinin istikbali için her türlü hukuksuzluğu, baskıyı ve şiddeti göze aldığını göstermekte, toplumun geri kalanına muhalefet ettikleri takdirde neler yapabileceklerinin mesajını vererek sindirmek istemektedir. Ancak zulmün bir ömrünün olduğunu da hatırlatırız.DBP Eş Genel Başkanına yönelik gözaltı uygulamasını kınıyoruz. İki gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan Kamuran Yüksek serbest bırakılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hülya Avşar, Muhteşem Yüzyıl Kösem’den ayrılıyor

SONRAKİ HABER

App Store gelirlerinin % 94'ünü, yayıncıların % 1'i alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...