11 Mayıs 2016 07:32

WhatsApp'ın masaüstü uygulaması resmen yayınlandı

WhatsApp, uzun zamandır beklenilen bilgisayar uygulamasını yayınladı. Uygulama artık tarayıcıya gerek duymadan bilgisayardan da kullanılabilecek.

Paylaş

Facebook’un bünyesinde yer alan ve 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ın bir süredir masaüstü uygulamasını yayınlayacağı konuşuluyordu. Anlık mesajlaşma uygulaması, bugün itibariyle bilgisayar uygulamasını kullanıcılarının hizmetine sundu. WhatsApp Web’ten çok bir farkı olmayan uygulama, kullanıcıyı tarayıcıya olan bağımlılıktan kurtarıyor.

Windows 8 ve üstü ile MacOS 10.9 ve üstü işletim sistelerini destekleyen WhatsApp’ın yeni masaüstü uygulaması tasarım olarak web versiyonu ile neredeyse aynı. Uygulamayı bilgisayarınıza indirip kurduktan sonra, web versiyonunda olduğu gibi ekrandaki QR kodu kameranız ile okutup WhatsApp’ı bilgisayarınızda kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

WHATSAPP’I BİLGİSAYARINIZA NASIL İNDİRİRSİNİZ?

WhatsApp’ın resmi sitesindeki ”İndirme” sayfasına gittiğinizde ”Download for Mac OS X/Windows” butonuna tıklayarak uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

WhatsApp’ın masaüstü versiyonunu bilgisayarınıza kurduktan sonra ilk açtığınızda sizden ekrandaki QR kodu taratmanızı isteyecek. Akıllı telefonunuzdan WhatsApp’ı açıp ”Ayarlar -> WhatsApp Web” adımlarını takip ederek ekrandaki QR kodu taratabiliyorsunuz. Bu işlemlerin sonunda WhatsApp’ın masaüstü versiyonunu kullanmaya başlayabilirsiniz. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet, bodrumda katledilen Mehmet Tunç'u arıyor!

SONRAKİ HABER

Fehriye Erdal ile ilgili karar 25 Mayıs'ta verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...