11 Mayıs 2016 04:24

Spor Toto Basketbol Ligi'nde normal sezon sona erdi

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 30 haftalık normal sezon takvimi, dün oynanan maçlarla tamamlandı.

Paylaş

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 30 haftalık normal sezon takvimi, dün oynanan maçlarla tamamlandı. Türk Telekom ve Torku Konyaspor'un veda ettiği BSL'de play off eşleşmeleri de böylelikle netlik kazandı.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 30 haftalık normal sezon maratonu tamamlandı. 24 galibiyet ve 54 puanla ligin zirvesini Fenerbahçe ile paylaşan Anadolu Efes, rakibine kurduğu ikili averaj üstünlüğüyle zirvede yer alırken, sarı lacivertliler iki numaralı seri başı olarak 7'nci sıradaki Muratbey Uşak Sportif ile eşleşti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde play off çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

Anadolu Efes (1) - Royal Halı Gaziantep (8)
Fenerbahçe (2) - Muratbey Uşak Sportif (7)
Galatasaray Odeabank (3) - Pınar Karşıyaka (6)
Darüşşafaka Doğuş (4) - Banvit (5)

Anadolu Efes - Royal Halı Gaziantep serisinin galibi, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş - Banvit serisinin galibiyle karşılaşacak. Fenerbahçe - Muratbey Uşak Sportif ve Galatasaray Odeabank - Pınar Karşıyaka serilerinden çeyrek finalde iki galibiyet almayı başaran ekipler ise yarı finalde karşı karşıya gelecek.

50'NCİ ŞAMPİYON KİM OLACAK?

Bu sezon 50. şampiyonunu arayan Spor Toto Basketbol Ligi'nde çeyrek final serileri iki galibiyet üzerinden oynanırken, yarı finalde rakibine karşı üç galibiyet alan takımlar finale yükselecek.

Final serisi ise 7 maç üzerinden oynanacak ve 4 galibiyete ilk ulaşan takım, Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak.

TORKU KONYASPOR VE TÜRK TELEKOM VEDA ETTİ

16 takımın mücadele ettiği Spor Toto Basketbol Ligi'nde lig sıralamasının son iki basamağını paylaşan Türk Telekom ve Torku Konyaspor lige veda etti.

17 Mayıs günü play off'ların start alacağı Spor Toto Basketbol Ligi'nde play off maç programı ise bugün açıklanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Thunder, Batı finaline 1 maç uzakta

SONRAKİ HABER

'İsrail'le Türkiye, Suriye'de ortak operasyon yapabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...