10 Mayıs 2016 19:59

Ölümlere dur demek fezleke nedeni oldu

HDP’li milletvekillerinin, operasyonların durması için canlı kalkan olmaları ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nı kınamaları fezleke konusu yapıldı.

Paylaş

HDP’li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerdeki skandallar bitmiyor. HDP’li milletvekillerinin, cenazesine işkence yapılarak çıplak bir şekilde teşhir edilen Ekin Wan’ı anmaları, operasyonların durması için canlı kalkan olmaları ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nı kınamaları fezleke konusu yapıldı.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, hakkında hazırlanan fezlekelerden birisinin konusu “cumhurbaşkanına hakaret.” Cizre halkının yanında olmak üzere yola çıkan HDP’liler arasında bulunan Baydemir’, İdil çıkışında durdurulup, geçişine izin verilmemişti. Baydemir’in burada yaptığı “Saray’daki sahtekar” ve “bunun hesabı sorulacak” ifadesi fezleke nedeni yapıldı. 

HDP’li milletvekillerinden birisi de Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran. Başaran’ın, ağustos 2015’te Muş’un Varto ilçesinde yaralı yakalandıktan sonra infaz edilen ve cenazesine işkence yapılarak, çıplak bir şekilde teşhir edilen Ekin Wan için gerçekleştirilen basın açıklamasına katılması gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Eltürk’e yapılan işkenceye tepki gösteren Başaran’ın yapmış olduğu konuşma “örgüt propagandası” olarak değerlendirildi.

Bölgede operasyonlar sırasında asker ve gerilla ölümlerinin önüne geçmek amacıyla operasyon bölgelerinde başlatılan canlı kalkan eylemlerine katılmak da fezleke konusu yapıldı. Ayşe Acar Başaran canlı kalkan eylemine katıldığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında “Örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olma” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” gerekçeleriyle fezleke hazırlanarak, “dokunulmazlığının kaldırılması” istendi.

10 EKİM KATLİAMI’NI KINAMAK DA SUÇ

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar hakkında hazırlanan tek fezlekenin konusu ise 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen katliamı kınamak oldu. Sancar, hakkında katliamdan bir gün sonra Mardin’de HDP İl Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılıp, burada katliamı lanetleyen bir konuşma yapması, “cumhurbaşkanına hakaret” olarak değerlendirildi. Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milli vekil istiyorum” sözlerini hatırlatarak, “Milli derken biz neyi kastettiğini biliyoruz. İşte bu katliam onun anladığı anlamda milli bir katliamdır. Niye millidir? Bu devletin geleneklerinde olan her unsur bu katliamda da vardır. Çeteler vardır, mafyalar vardır, derin devlet vardır, maşa örgütler vardır ve en önemlisi devlet tepeden tırnağa vardır” demişti. (Ankara/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Elçi Ormanı’nı da katledecekler

SONRAKİ HABER

Qamışlo saldırıları raporlaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...