10 Mayıs 2016 17:24

Gizli tanık ifadesinden 20 yıl hapis istemi

Adana’da “gizli tanık” beyanları ve ev baskını sırasında bulunan HPG’lilerin fotoğraflarını suç delili olarak gösteren savcı 20'şer yıl hapis istedi.

Paylaş

Adana’da “gizli tanık” beyanları ve ev baskını sırasında bulunan HPG’lilerin fotoğraflarını suç delili olarak gösteren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında “Örgüt üyesi olmak”, “tehdit” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırladı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklara 20’şer yıl hapis cezası isteniyor. 

Adana’da 14 Şubat’ta eş zamanlı yapılan operasyon ile gözaltına alınan İzzetin Bahadır, Aydın Sömer, İbrahim Sömer ve Zeki Yıldız hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan 4 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, gizli tanık beyanları ve ev baskınlarında bulunan fotoğraflar suç delili gösterildi. Gizli tanık beyanları esas alınarak 4 kişi hakkında “Örgüte üye olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak ve kişinin kendisini tanımayacak bir hale sokmasıyla tehdit” suçlamalarıyla hazırlanan 6 sayfalık  iddianamede, tehdit mektubu aldığını ileri sürülen Ş.T’nin ifadelerine yer verildi. 

GİZLİ TANIĞA DAYANAN İDDİANAME

Gizli tanık Bakır, İzzet Bahadır’ın Gülbahçesi’nde PKK adına mahkeme kurup, yargılama yaptığını ileri sürerken, Fırat Mahallesi’nin öz yönetim ilanı çalışmalarını yürüttüğünü iddia etti. Gizli tanık Bakır, İbrahim Sömer’in ise Gülbahçe YDG-H sorumlusunu olduğunu iddia ederken, evlere “tehdit içerikli mektup” gönderildiğini ve Zeki Yıldız ve Aydın Sömer’in bu mektupları götürdüğünü ileri sürdü. 

İddianamede ayrıca ev aramalarında yaşamını yitiren HPG’lilerin fotoğraflarının bulunması “örgüt propagandası” olarak nitelendirildi.

Her bir sanık için 20’şer yıl cezanın istendiği iddianameyi kabul eden Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihini 28 Haziran olarak belirledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış için Akademisyenler’e barış ödülü

SONRAKİ HABER

‘Ankara’da altyapı can güvenliğini tehdit ediyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...