09 Mayıs 2016 16:27

Sur’da abluka turizmi bitirdi

Sur’da 5 ayı aşkın süredir devam eden sokağa çıkma yasağı ve abluka kent turizmini de bitirme noktasına getirdi.

Paylaş

Sur’da 5 ayı aşkın süredir devam eden sokağa çıkma yasağı ve abluka kent turizmini de bitirme noktasına getirdi. Diyarbakır’a 2015 yılında 200 bin civarında turist gelirken, 2016’nın ilk 5 ayında gelen turist sayısı bine dahi ulaşmış değil. Sur’da turistlerin uğradığı otellerin doluluk oranı yüzde 80’den yüzde 10’lara düştü, otellerden yaklaşık 40’ı iflasın eşiğine gelirken 600 personel de işten çıkarıldı.

Saldırılarda Sur’da turistlerin ziyaret ettiği Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Kurşunlu Cami ve çok sayıda tarihi mekan büyük zarar gördü. Artan saldırılar yüzünden ABD, İsrail, Rusya gibi birçok ülke, vatandaşlarına Kürt illerini ziyaret etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Ablukanın başladığı ağustos ayı ile birlikte Türkiye genelindeki büyük seyahat acenteleri bir bir Diyarbakır’ı GAP turlarından çıkarmaya başladı. Türkiye Seyahat Acenteler Birliği Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu İkinci Başkanı Serdar Baturay, turların iptal edilmesi ile 17 seyahat acentesinin iflas ettiğini söyledi. Normal şartlarda günde ortalama 15 kişinin kendilerini aradığını söyleyen Baturay, saldırılar ile birlikte kendilerini arayan insanların sayısının haftada 3-5 arasına düştüğünü belirtti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Otoyolu'nda 3 aylık yol çalışması

SONRAKİ HABER

Sur'da kuşatmanın kente zararı 600 milyon lirayı buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa