28 Nisan 2012 09:36

Red Hack, TTNet'e interneti dar etti

TTNET dün akşam iki saat kadar Türkiye’deki internet hizmetini kesti. Olay, Kızıl hackerlar olarak tanınan RedHack grubunun TTNet’e yönelik saldırısıyla patlak verdi. Saldırıyı püskürtemeyen İnternet tekeli TTNet’se internet hizmetini 2 saat dolayında kesti.Dün akşam Türkiye’deki İnternet ağında önemli bir sor

Paylaş


Dün akşam Türkiye’deki İnternet ağında önemli bir sorun meydana geldi. Saat 22.00’de TTnet’in sağladığı internet hizmeti büyük ölçüde kesildi. Kesinti yaklaşık iki saat sürdü. Ancak ağdaki sorunlar sabaha kadar devam etti. Yaşanan bu internet krizinin ardında ise Kızıl Hackerler diye bilinen Redhack vardı.

RedHack ve RedHack’e destek veren Anonymous, DGVirus, AnarcyCrew gibi uluslar arası hacker grupları, TTNet başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay gibi birçok kuruma saldırılar düzenledi.

Önceki saldırılarla baş edemeyen Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı çareyi bu kurumların yurt dışına çıkışları engellemekte bulmuştu. RedHack bunun üzerine Türkiye içindeki çeşitli bilgisayarlardan yoğun ve engelleyici saldırılar başlattı ve dikkatleri dağıttı. RedHack, TTNET ve TİB yetkilileri bununla uğraşırken TTNET’in ana sistemlerine, DNS sunucularına kadar sızdığını belirtti. TTNET ve TİB yetkilileriyse çareyi başta ADSL olmak üzere pek çok İnternet hizmetini kesmekte, diğer bir deyişle fişi çekmekte buldu.

RedHack saldırının amaçlarını şu 6 maddeyle açıklıyor:
1-    Playstation ve chat geyikleri delil olarak alınarak tutuklanan ve RedHack eylemleriyle bağlantıları olmayan biri 17 yaşında 7 gencin "derhal" serbest bırakılmasını istemek! RedHack'e "terör örgütü" muamelesi yapılarak peşine Interpol'ün takılmasının RedHack'i yıldıramayacağını göstermek, ayrıca ‘biz burdaysak tutukladıklarınız kim?' diye sormak.
2-     Anonymous'un bizle dayanışma eylemine içeriden destek vererek dostlarımızı yalnız bırakmamak, Anonymous'un dayanışmasından mutluluk duyduğumuzu göstermek.
3- Yaklaşan 1 Mayıs’ı sanki "kendi isçi sınıfına vermiş" gibi "sömürge valisi" edasıyla ona buna "dayılanan" AKP hükümetine ve onun valisine dikkat çekerek, halkımızı isçi kardeşlerini sahiplenmeye çağırmak.
4- Adil kota vb uygulamalarla "düşük hızda" İnternet ile kullanıcıyı sömüren, zenginlere daha iyi ulaşım sağlarken durumu iyi olmayanlara çok yavaş İnterneti fahiş fiyata satan TTNET'i protesto etmek.
5- Pensilvanya İmami'nın ve ordusunun "yenilmez" "her şeye kadir" olmadıklarını halkımıza göstermek "cesaret gayrı" demek.
6- Eğlenmek

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmeler artık hukuk da tanımayacak

SONRAKİ HABER

19 Mayıs kutlaması genelgesine Danıştaydan durdurma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...