08 Mayıs 2016 15:58

TOFAŞ rekorlara koştukça işçinin ücreti küçülüyor

Otomotiv sektöründe TOFAŞ, 2016 yılı ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre ilk üç ayda 2,7 milyar liralık ciro elde etti.

Paylaş

Yılın ilk üç ayını değerlendiren TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu; “Avrupa pazarlarında olumlu büyümenin devam ediyor. Avrupa pazarına ilk üç ay bazında bakıldığında otomobilde yüzde 8, hafif ticari araç pazarında ise yüzde 11 büyüme söz konusu. 2010 yılından bu yana gerçekleşen en yüksek ihracat rakamına ulaştık” dedi. 

HEP YUTULAN BİZ OLUYORUZ

TOFAŞ işçileri ise bu açıklamalara tepkili. “Her zaman söylediğimiz gibi, hep TOFAŞ büyüyor biz küçülüyoruz. Bu ilk üç aylık açıklamada bunu bize gösterdi” diyen bir TOFAŞ işçisi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizlerin ücretlerini hep suni krizlerle düşürdüler ama ne hikmetse bu kriz hiç şirketleri vurmuyor. Her seferinde rekor üstüne rekor kırıyor. Büyük balık küçük balığı yutar mantığı yutulan hep biz oluyoruz. Madem bu kadar kazanıyorsunuz bunu işçilerinizle de paylaşın ki hep beraber kazanıp büyüyelim. En çok vergiyi biz içiler veriyor” dedi. (Bursa/EVRENSEL) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Susuzluğa karşı…

SONRAKİ HABER

Emekçiler laiklik ve iş güvencesi için alana çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...