08 Mayıs 2016 15:01

68 gençlik önderlerinin mücadelesi Elazığ’da konuşuldu!

Elazığ’da Emek Partisi ve Emek gençliği tarafından “68’den günümüze anti-emperyalizm demokrasi ve barış mücadelesi” adlı söyleşi düzenlendi.

Paylaş

Elazığ’da Emek Partisi ve Emek gençliği tarafından “68’den günümüze anti-emperyalizm demokrasi ve barış mücadelesi” adlı söyleşi düzenlendi. Emek Partisi MYK üyesi Yusuf Karataş’ın katıldığı söyleşiye onlarca genç katıldı. Denizlerin her yıl binlerce genç tarafından anıldığını söyleyen Karataş “Süleyman Demirel’in ölüm yıl dönümünü kim hatırlıyor ?” diyerek Denizlerin halka mal olduğunu vurguladı.  

KARATAŞ: DENİZLERİN MÜCADELESİNİ SAVUNMAK EŞİTLİK MÜCADELESİNİN YANINDA OLMAKTIR!

Denizlerin son sözlerinin Türk ve Kürt halklarının ortak mücadelesine denk düştüğünü söyleyen Karataş “Bugün Denizlerin mücadelesini sahiplenmek; Ortadoğu’da ki emperyalist müdahaleye karşı durmaktır. Kürt halkının demokratik taleplerinin karşılanmasının ve eşitlik mücadelesinin yanında olmaktır. Gerçek bir laikliği savunmaktır” dedi. Denizlerin enternasyonalist olduğunu söyleyen Karataş, onların İsrail siyonizmine  karşı Filistin’de mücadele ettiğini de hatırlattı. Denizleri Kemalist olarak değerlendirmenin çarpık bir değerlendirme olacağını söyleyen Karataş “Denizler kısa bir zamandan sonra hayatlarının sonuna kadar Marksizmi savunan bir çizgide ilerlediler” dedi. 

CHP’nin dokunulmazlıklar meselesine dair tavrını da eleştiren Karataş, bu tavrın Denizlerin savunduğu ilkelere ters düştüğünü söyledi. “Referandum sürecinde gözyaşı döken Erdoğan ve onun iktidarı, Dersim katliamı içinde özürler diledi. Ancak 80 yıl sonra Kürdistan topraklarında halkı katlediyor, kentleri yok ediyorlar.” diyen Karataş, Erdoğan iktidarının politikalarının ikiyüzlü olduğunu söyledi. (Elazığ/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Denizler Adana'da anıldı

SONRAKİ HABER

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ilk 11'leri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...