08 Mayıs 2016 11:53

Avrupa’da sınır gerginliği

İtalya ile Avusturya arasındaki Brennero Sınır Kapısı’nda güvenliğin ve kontrolün artırılmasını protesto edildi.

Paylaş

İtalya ile Avusturya arasındaki Brennero Sınır Kapısı’nda güvenliğin ve kontrolün artırılmasını protesto edildi. Polisle gösteri yapan yüzlerce kişi arasında arbede çıktı.

İtalya ve kuzeydeki komşusu Avusturya arasında son dönemde mültecilerin güneyden kuzey Avrupa’ya geçmeleri gerekçesiyle anlaşmazlığa neden olan ve sık kullanılan güzergahlardan Brennero Sınır Kapısı’nda dün tansiyon yükseldi.

Avusturya’nın sınır kontrolünün artmasını protesto etmek isteyen “Kara Blok” isimli yaklaşık 600 kişilik Anarşit İtalyalı grupla ile İtalyan polisi arasında çatışma çıktı. Tren istasyonu civarında göstericilerin polise taş, şişe, sis ve ses bombaları atmasına güvenlik güçleri de göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Olaylarda 5 kişinin gözaltına alındığı ve bir polisin yaralandığı belirtildi.

BERLİN’DE MÜLTECİ KARŞITI IRKÇI EYLEM

Aynı saatlerde Almanya’nın başkenti Berlin’de ise mülteci karşıtları ile yanlıları, Berlin meydanlarında eylem yapıyordu. Euronews’un haberine göre Başbakan Angela Merkel’in mülteci politikasına karşı çıkan aşırı sağcıların yürüyüşüne yaklaşık bin 800 kişi katıldı. Gösteride “İnsan Kaçakçılarının Kraliçesi Merkel Gitmeli” yazılı pankartlar taşındı. Eylemciler İslam ve göçmen karşıtı sloganlar attı.

7 BİN KİŞİ ‘NAZİLER DEFOLUN’ DEDİ

Mültecileri destekleyen sol gruplar da meydanlardaydı. Sokağa inen yaklaşık 7 bin kişi, ırkçı sloganlar atan gruba “Naziler Defolun” şeklinde karşılık verdi. Aralarında 150 metre kadar olan iki grup arasında şiddet olayları yaşanmadı ancak göçmen yanlılarının karşıt gruba şişe fırlattığı gözlemlendi.

Bin 700 civarında güvenlik personeli görevlendirildi. Sol gruptan bazılarının bariyerleri aşmaya çalıştığı gerekçesiyle, polis eylemcilere göz yaşartıcı bombayla saldırdı, gözaltına alınanlar oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan’da kabine değişikliği

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta HDP Milletvekili Birlik'in evine baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...