27 Nisan 2012 13:01

Mühürlenmeye rağmen ölüme davetiye!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir, Ümraniye’de 2 işçinin yaşamını yitirmesinde işyerinin mühürlenmesine rağmen faaliyetine devam etmesinin, faciaya davetiye çıkardığını kaydetti.Cihangir, 28 Nisan Dünya İşçi Sağlığı ve Güvenliği Günü ile ilgili yapt

Mühürlenmeye rağmen ölüme davetiye!
Paylaş

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Cenk Cihangir, Ümraniye’de 2 işçinin yaşamını yitirmesinde işyerinin mühürlenmesine rağmen faaliyetine devam etmesinin, faciaya davetiye çıkardığını kaydetti.
Cihangir, 28 Nisan Dünya İşçi Sağlığı ve Güvenliği Günü ile ilgili yaptığı açıklamada Ümraniye’deki 2 işçinin yaşamına mal olan patlamalardaki ihtimallere değinerek, İşyerinin mühürlenmesine rağmen açık olmasının da kamusal denetimin yetersiz olduğunu gösterdiğini belirtti. İşyerinin ilçe belediyesi tarafından ‘denetlenerek’ faaliyetine onay verilmesi sonucunda faciaya davetiye çıkartıldığını belirten Cihangir, “İşletmenin yerleşim yerlerine mesafesi gereken mesafenin altındadır. Şu soru yanıtlanmalıdır: 15 gün önce Ümraniye Belediyesinin incelemesinde imarsız bir bölgede bulunan, konutlara olan mesafesi yönetmeliğe aykırı olan bu işyerinde nasıl oluyor da ‘sıkıntılı bir durum’ görülmüyor?​” diye sordu.
Çalışma ve iş yasaları ile ilgili mevzuatlarda gerekli değişikliklerin yapılması gerektiğini kaydeden Cihangir, “TMMOB ve bağlı odalar uzmanlık alanlarına ilişkin kamu çıkarlarının korunması misyonlarıyla bu süreçlerde öncelikli muhatap olmalıdır. Özellikle sanayi tesisleri ve imalathane türü işletmeler toplu yaşam ve iskan alanlarının dışına çekilmeli, İmar Yasası ve mevzuatlar buna göre düzenlenmelidir” diye kaydetti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Merkel’in tarih cehaleti ve ahlak seçiciliği

SONRAKİ HABER

Şırnak 'KCK' davasında 2 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa