07 Mayıs 2016 10:22

Terolar'da polis saldırdı, direniş çadırları ateşe verildi

Mülteci kampına karşı Terolar'daki direnişte yer alanlara saldıran polis ve jandarmanın çadırları toplamaya çalışması üzerine çadırlar ateşe verildi.

Paylaş

Maraş'ta Alevi yurttaşların yaşadığı Terolar bölgesinde, bir süre önce yapımına başlanan 20 bin kişilik mülteci kampının başka bir yerde kurulması için eylemlerini sürdüren bölge halkı ve onlara destek vermek üzere bölgeye gelen yurttaşlar, bir kez daha polis ve jandarmanın saldırısına maruz kaldı.

Sabah saatlerinde aralarında HDP Milletvekili Besime Konca'nın da bulunduğu yüzlerce kişiyi bölgeye sokmayan jandarma, Terolar Cemevi önünden kampın yapımının devam ettiği alana yürümek isteyen kadınlara müdahale etmiş ve HDP PM Üyesi Pınar Aydınlar ile Maraş Yaşam Platformu Sözcüsü Döne Göksun'un da aralarında olduğu 16 kişiyi gözaltına almıştı. 16 kişi akşam saatlerine doğru serbest bırakılırken, 2 yeni gözaltı yaşandı. Terolar'da bildiri dağıttıkları gerekçesi ile Tugay Çetin ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler jandarma karakolunda tutuluyor.

Yapılan saldırıya rağmen tepkilerini göstermeye devam eden direnişçilerin üzerine TOMA araçlarından tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

"Direne direne kazanacağız" sloganı ile Cemevi önündeki çadırların önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce direnişçinin etrafını zırhlı araçlarla kuşatan polis ve jandarmalar, yaptıkları anonslarla direnişin sonlandırmasını istedi. Ancak yurttaşların tepkisiyle karşılaşılınca yeniden saldırdı.

Yurttaşlar tepki gösterince 2 direniş çadırı etrafındaki kitleye TOMA'lardan sıkılan basınçlı suyla saldıran polis ve jandarma yaptıkları anonsların ardından kurulan çadırları yerlerinden sökmek istedi. Ancak yurttaşlar, bunun üzerine kurdukları çadırları kendileri ateşe vererek tepkilerini gösterdi.

Yaşanan saldırı sonrasında cemevi ve etrafındaki yurttaşlarla onları kuşatan polis ve jandarmalar arasında gergin bekleyiş devam ediyor.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BM IŞİD'den alınan bölgelerde 50’den fazla toplu mezar buldu

SONRAKİ HABER

Nusaybin'den atılan mermiler Qamışlo'da pazara isabet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...