07 Mayıs 2016 08:04

Meslek örgütleri saldırıyı kınadı

Adliye önünde Can Dündar’a düzenlenen silahlı saldırıya basın meslek örgütleri tepki gösterdi.

Paylaş

Dündar'a düzenlenen saldırı sonrası basın meslek örgütlerinden açıklama geldi. Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) “Dündar’a saldırı AKP politikalarından bağımsız değil” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) “Can Dündar'a sıkılan kurşunu lanetliyoruz”, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise “Gerçeğe kurşun da ısmarlama yargı kararları da işlemez”, Çağdaş Gazeteciler Derneği “Yine gazetecilik cezalandırıldı” dedi.

TGC Yönetim Kurulu, çağdaş, demokratik ülkelerde iktidarların gazetecileri hedef göstermediğine dikkat çekerek, “İktidara göre dünyanın en özgür basını olan Türkiye’de nefret söylemiyle gazeteci cinayetlerinin zeminin hazırlanması bir insanlık suçudur” denildi.

‘ZEMİNİ AYLARDIR HAZIRLANIYOR’

“Meslektaşımıza yönelik saldırının zemini aylardır hazırlanmaktadır” diyen TGC, Can Dündar ve Erdem Gül’ün sadece gazetecilik yaptıkları için yargılanmalarına rağmen algı operasyonuyla casus, terörist diye suçlandıklarını ve hedef gösterildiklerini hatırlattı.

ÖGC, saldırıların AKP iktidarının politikalarından bağımsız düşünülemeyeceğine vurgu yaptı. Açıklamada “Dündar'la beraber son bir hafta içinde DİHA, JINHA, ETHA ve Özgür Gündem çalışanlarına yönelik baskılar arttı. Gazetecilere yönelik bu baskıları şiddetle kınıyoruz” denildi.  

'GAZETECİLİK KURŞUNLANDI'

ÇGD yaptığı açıklamada, “Dünkü duruşmasında yine gazetecilik cezalandırıldı. Mahkemenin cezalandırması yetmedi arkadaşlarımızın şahsında gazetecilik kurşunlandı” denildi.

Açıklamada “Türkiye’de basının özgür olduğunu söyleyen en tepedeki yöneticiler, bu cezalanın ve suikast girişiminin azmettiricileridir. Ve bu hukuksuz mahkûmiyet kararını verenler ile gazetecilere kurşun sıkanlar, biz gazetecilerin gözünde, ‘düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğüne düşman müebbetlik sanıklar’dır” denildi. 

'SİLAHA KARŞI KALEM'

TGS ise Twitter hesabından “Gerçeğe kurşun da ısmarlama yargı kararları da işlemez. #GazetecilikSuçDeğildir. Bu ablukayı birbirimizi kollayarak, birbirimize tutunarak dağıtacağız. Sen-ben yok, biz varız. Can Dündar ve Yağız Şenkal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sorumluları biliyoruz. Basın özgürlüğünü hep savunacağız. #SilahaKarşıKalem” diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD: Dündar'a verilen mahkumiyetten endişe duyuyoruz

SONRAKİ HABER

Maç sırasında kalp krizi geçiren futbolcu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...