27 Nisan 2012 10:23

Nesin’den Eronat’a bir hatırlatma

Ali Nesin, AKP’li Vekil Oya Eronat’ın babası Aziz Nesin’le ilgili ithamları üzerine bir yazılı açıklama yaptı.Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden Şair Metin Altiok’un kızı Zeynep Altıok, Sivas olayları konusunda görüşleri alınmak üzere Meclis İnsan Hakları Komisyonuna davet edildi. Komisyonda AKP’li Eronat,

Nesin’den Eronat’a bir hatırlatma
Paylaş

Ali Nesin, AKP’li Vekil Oya Eronat’ın babası Aziz Nesin’le ilgili ithamları üzerine bir yazılı açıklama yaptı.

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden Şair Metin Altiok’un kızı Zeynep Altıok, Sivas olayları konusunda görüşleri alınmak üzere Meclis İnsan Hakları Komisyonuna davet edildi. Komisyonda AKP’li Eronat, Altok’a “Hiç Aziz Nesin’i kendi kafanızda sorguladınız mı? ‘Keşke Aziz Nesin konuşmasaydı da babam ölmeseydi’ dediniz mi?​” sorusunu yöneltmiş ve kamuoyundan tepki almıştı.

‘SESSİZ KALAMADIM’

Eronat’ın Aziz Nesin’i suçlayıcı sorusu üzerine Ali Nesin bir açıklama yaptı. Sivas olayları öncesinde kentte dağıtılmış ve “Müslüman kamuoyuna” başlıklı bir metni de açıklamasının sonuna ekleyen Nesin, “... Bu metni kim kaleme almıştır?​” diye sordu. Nesin, açıklamasının sonunda, “Görevinizi anımsattığım için beni bağışlayın. Zeynep kardeşime sorduğunuz münasebetsiz sorunuz karşısında sessiz kalamadım” dedi.

‘FAİLLERİN AVUKATI MISINIZ?​’

Nesin’in konuşmanın tam metninin, www.nesinvakfi.org adresinde bulunduğunu belirten Ali Nesin sözlerini şöyle sürdürdü: “Tahrik edici tek bir cümle yoktur. Olsa bile, sorduğunuz soru, İnsan Hakları Komisyonunun bir üyesi tarafından yöneltilecek bir soru değildir.

Sizin o komisyondaki göreviniz insan hakları ihlallerinin faillerini bulmaktır. Siz Sivas faillerinin avukatı değilsiniz ki tahrik konusuyla ilgilenesiniz. Ayrıca, babası yanarak ölmüş bir kızın duygularıyla oynayarak kendisinden siyasi emellerinize alet edeceğiniz bir cevap ummak, Meclisin, dolayısıyla milletin size verdiği görevi kötüye kullanmak demektir. O komisyon üyeliği bu amaca hizmet için size verilmemiştir.”

İlgili konuşmanın kapalı bir salonda davetlilere verildiğini belirten Nesin, “Sivas olayının failleri de tahmin edersiniz ki konuşmaya davet edilmemişlerdi” dedi.

‘AYDINLATMAK SİZİN DE GÖREVİNİZ’

“Sivas kıyımını fiilen gerçekleştirenler hiç kuşku yok ki şeriat isteyen cahil ve zavallı bir güruhtu” diyen Nesin, “Ancak bu korkunç katliamı planlayanlardan ve tasarlayanlardan hesap sormak hepimizin görevidir, en başta da o komisyonda bulunduğunuza göre sizin görevinizdir!” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den tutuklu vekiller için teklif

SONRAKİ HABER

Siz değil miydiniz silah bırakma çağrısı yapan?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...