06 Mayıs 2016 13:20

Brezilya’da Meclis Başkanı da görevden alındı

Brezilya’da skandala karıştığı ortaya çıkan Meclis Başkanı Eduardo Cunha’nın görevine son verildiği ve elindeki yetkilerin alındığı açıklandı.

Paylaş

Yolsuzluk skandallarıyla çalkalanan Brezilya’da Meclis Başkanı Eduardo Cunha’nın da skandala karıştığı ortaya çıktı. Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in görevinden alınması için yaşanan süreçte baş rollerden birini oynayan Cunha’nın görevine son verildiği ve elindeki yetkilerin alındığı açıklandı.

Euronews’un haberine göre Brezilya Federal Yüksek Mahkemesinin aldığı kararda politikacının görevini “kendi çıkarları için” kullandığı ve bu sayede Petrobras skandalında hakkında açılan soruşturmaları engellediği belirtildi. Cunha Başkan Dilma Rousseff’in görevinden alınması durumunda yerine geçecek ilk kişi konumundaydı. Fakat yüksek Mahkeme Meclis Başkanının bu görevi yerine getirecek kişisel şartları doldurmadığını açıkladı. 

11 Mayıs’ta Brezilya Senatosu Başkan Dilma Rousseff’in görevinden alınması için gerekli sürecin başlaması konusunda oylamada bulunacak. Sürecin başlaması içinse oylamada salt çoğunluk yeterli olacak. Böylece Rousseff’in hakkındaki yargı süreci tamamlanana dek Başkanlık yetkileri askıya alınmış olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Kore’de 36 yıl sonra ilk kongre

SONRAKİ HABER

Can Dündar'a adliye bahçesinde silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...