06 Mayıs 2016 11:25

'Kadınların yalnız olmadığını gösterelim'

Yozgat’ta AKP’li Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut tarafından taciz edildiği iddia edilen Dönüş A kadınları dayanışmaya çağırdı.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
İstanbul

Yozgat’ta AKP’li Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut tarafından taciz edildiği iddia edilen Dönüş A’nın duruşması 10 Mayıs’ta Boğazlıyan Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşma öncesi kadınlara ve kadın örgütlerine çağrı yapan Dönüş A, “Kadınlardan duruşma günü yanımda olmalarını istiyorum. Gelsinler ve yalnız olmadığımı, yalnız olmadığımızı göstersinler” diye konuştu. 

Yozgat’ın Yenifakılı Belediyesinde çalışan Dönüş, hem komşusu hem de ilçenin Belediye Başkanı olan Yalçın Karadavut tarafından tacize uğradığını söyledi. Tüm engelleme çabalarına ve baskıya rağmen şikayetçi oldu. Savcılık telefon görüşmelerinde tacize dair deliller olmasına karşın “Kadının beyanının tek başına delil olmadığı”nı söyleyerek Karadavut hakkında takipsizlik kararı vermişti. Davanın ilk duruşması 10 Mayıs 2016 Salı günü Boğazlıyan Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Mahkeme öncesi gazetemize konuşan Dönüş kadınlara seslenerek yanında olmalarını istedi. Benzer durumlarla karşılaşan kadınlara da seslenen Dönüş, “Kadınlar toplum baskısı, el alem ne der gibi düşüncelere kapılmasınlar. Ne olursa olsun susmasınlar. Bugün bir kadın taciz edildiğinde ve o kadın sustuğunda yarın aynısı başkasına yapılıyor” dedi. 

‘BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI’

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Dönüş’ün davasını takip ederek destek olacağını açıkladı. Dernek adına açıklamayı yapan Avukat Eylem Sarıoğlu, Dönüş’ün tacizi gerçekleştirenin Belediye Başkanı olması nedeniyle önce kimsenin kendisine inanmayacağını ve suçlayacağını düşündüğünü ama yaşayabileceklerini göze alarak şikayette bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi. Sarıoğlu, “Belediye başkanının nüfuzunu kullanarak bu olayı örtbas etme çabası karşısında Dönüş’ün mücadeleci tavrı, takipsizlik kararının kaldırılmasını ve davanın açılmasını sağladı. ‘Haklısın ama adın lekelendi’ sözlerine karşı Dönüş, ‘Ben utanacak bir şey yapmadım, yapanlar utanmalı’ diyerek davasının arkasında durdu. Bu süreçte Dönüş kadınlardan güç aldı, biz kadınlar da Dönüş’ten güç alıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sit alanına kepçeler girdi

SONRAKİ HABER

‘Yeşil Yola dur de’ sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...