04 Mayıs 2016 07:11

5 yaşındaki Roni annesiyle birlikte cezaevinde

Hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Pakizer Karadeniz, 3 ay önce tutuklanarak, 5 yaşındaki oğlu Roni'yle birlikte Muş E Tipi Cezaevine gönderildi

Paylaş

"Örgüte üye olmak" suçlamasıyla hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan belediye çalışanı Pakizer Karadeniz, 3 ay önce tutuklanarak, 5 yaşındaki oğlu Roni'yle birlikte Muş E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde "örgüte üye olmak" suçlamasıyla hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan belediye çalışanı Pakizer Karadeniz, 3 ay önce tutuklanarak, oğlu Roni'yle birlikte Muş E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Daha önce de benzer iddialarla 12 yıl boyunca çeşitli cezaevlerinde kalan Karadeniz, bakacak kimsesi olmadığı için oğlunu da cezaevine aldırmak zorunda kaldı. 

RONİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BEKLİYOR!

5 yaşında annesiyle birlikte mahpus edilen Roni, özgürlüğe kavuşacağı günü beklerken, Karadeniz'in annesi Naciye Karadeniz, kızının suçsuz yere tutuklandığını söyleyerek, "Benim kızım belediyede çalışıyordu. Belediyedeki işlerini yaparken 2006 yılında bir itirafçının söylemleri üzerine kızıma yeni bir dava açıldı. Ben zaten hastayım, kimsem yok. Pakizer ile hayata tutunmaya çalışıyordum, hastanelere beni götürüyor, ilaçlarımı alıyordu. Bu tutuklanma adeta gözlerimizdeki ışığı söndürdüler" dedi.

'YETERİNCE BEDELLER ÖDEDİK'

Kızının 12 yıl boyunca belli aralıklarla aynı gerekçelerle cezaevinde kaldığını dile getiren Karadeniz, "Benim kızım evlenmişti. Bir düzeni olmuştu artık. Ama devlet kızımı rahat bırakmadı. Hakkında açtıkları davadan dolayı 6 yıl 3 ay ceza verdiler. Tutuklandı şimdi cezaevinde kalıyor. Pakizer çok zorluklar gördü. Ama bu son sefer tutuklanması hepimiz için ayrı bir zorluk, nefes alamaz duruma geldik. Torunum daha küçük. Benim torunum 5 yaşında, şuan okula hazırlık yapması gerekir. Cezaevinde büyümesini nasıl kabul edebilirim?" diyerek, tepkisini dile getirdi. 

Karadeniz, yetkililere seslenerek, kızı ve torunun serbest bırakılmasını istedi. 

SİSÊ NİNE İLE AYNI KOĞUŞTALAR

Karadeniz, Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyünde 6 Nisan günü gözaltına alınıp tutuklanan 77 yaşındaki Sise nine ile aynı koğuşta kalıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ile Davutoğlu görüşecek

SONRAKİ HABER

Kanada’da orman yangınında 100 bin kişi tahliye ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...