04 Mayıs 2016 00:55

Çocuklara maket Kabe etrafında tavaf dersi

İstanbul Bayrampaşa’daki Oğuzhan İlkokulunda okuyan küçük yaştaki öğrencilerin maket kabe etrafında tavaf ettirildiği ortaya çıktı.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Bayrampaşa’daki Oğuzhan İlkokulunda geçtiğimiz aylarda “Kutlu Doğum” haftasını bahane eden okul yönetimi hac vazifesinin nasıl yerine getirildiğine dair bir simülasyon ile öğrencileri maket Kabe etrafında tavaf ettirdi. Evrensel’in ulaştığı fotoğraflarda görüldüğü üzere, erkek çocuklarına hacca giderken kullanılan ihram giydirildi, bazı çocuklara ise takke takıldı, ellerine de tespih verildi. Kız çocuklarına ise türban takıldı. Okul yönetimi ayrıca bu kıyafetlerle çocuklara toplu olarak fotoğraf çektirdi. Etkinliğe öğrencilerin gönüllü dahil olduğu ancak bütün öğrencilerin etkinliği izlemeye zorunlu tutulduğu öğrenildi. 

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Evrensel'e konuşan Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, “Son zamanlarda memleketin bir çok okulunda gözlemlenen bu kareler aslında eğitim sistemine kendinden menkul, münferit denilemeyecek bir yönelimin açık mesajlarıdır. Eğitim sisteminin olmazsa olmazı laikliğin tartışıldığı bugünlerde sınırsız ve sorumsuz bu yaklaşımlar bir toplumun eğitim açısından geleceğinin köküne kibrit suyu dökmektir. Çok tehlikelidir. Çok önemlidir. Yapılan suçtur. Suç duyurusunda bulunularak gerekli kanuni işlemler başlatılacaktır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Tertele Konferansı bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

Mithat Sancar: Barış politikasıyla Başkanlık mümkün değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...