03 Mayıs 2016 13:59

Bursa Kayapa'da taş ocağı alan genişletilmesine tepki

Bursa’da Nilüfer’in Kayapa Mahallesi’nde yapılmak istenen taş ocağı kırma eleme tesisi ve alan genişletme çalışmasına mahalleli tepki gösterdi.

Paylaş

Bursa’da Nilüfer ilçesi Kayapamahallesi’nde yapılmak istenen taş ocağı kırma eleme tesisi ve alan genişletme çalışmasına tepki gösteren mahalleli imza toplayarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdi.

Mahalle sakinleri; “ Kayapa bizimdir, taş ve maden şirketlerinin değildir”, “ Vurur yüze ifadesi, taş kıramazsın bitanesi”, “Toprağımıza dokunma”  dövizleri taşıyarak yapılmak istenen taş ocağını protesto etti. Eyleme Kayapa Kadın Derneği ve DOĞADER’de destek verdi.

'İNSANLAR NEFES ALAMIYOR'

DOĞADER Başkanı Murat Demir yaptığı açıklamada; “ Kayapamahallesi’ni madene ocaklarına teslim etmeyeceğiz. Ev ev gezip topladığımız imzaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa göndereceğiz. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuyla projenin onaylanması durumunda sürece müdahil olacağız. Bu durumda ÇED’e dava açıp projeyi iptal ettirmek için çalışacağız çünkü orada yapılmak istenen 7 hektarlık alan 74 hektara, yani yüzde binin üzerine çıkarmak ve kapasiteyi yüzde 700 oranında artırmak. Bu firmanın ilk proje başvurusunda mahkeme kazanılmış, ruhsat iptal edilmiştir. Bunun üzerine firma, isim değiştirerek tekrar faaliyetine başlamıştır. Zaten köylü mevcut durumdan sıkıntılı. Her gün taş patlatmalar, kırmalar yapılıyor. Çıkan tozdan çocuklar sokaklarda oynayamıyor, insanlar çamaşırlarını asamıyor, tarım yapamıyor hatta nefes alamıyor. Bu kapasiteyi yüzde 700 artırmak, Kayapamahallesi’ni ortadan kaldırmak demektir. O yüzden bugün burada Kayapalılar köylerine sahip çıkıyor” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Lice kırsalındaki sokağa çıkma yasağı kalktı

SONRAKİ HABER

Tarihi Yedikule Bostanları’na zift bulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...