03 Mayıs 2016 10:53

Oklahoma City, Spurs’ten avantajı aldı

Oklahoma City Thunder, playoff yarı final ikinci maçında San Antonio Spurs karşısında galip gelirken, saha avantajını ele geçirdi.

Paylaş

NBA playoff’larında yarı finallerdeki en büyük rekabet San Antonio Spurs ve Oklahoma City Thunder arasında yaşanacaK.

Eurosport'un haberine göre serinin ikinci maçında son saniyeye kadar süren çekişmede gülen taraf Oklahoma oldu: 98-97 İlk maçı farklı kaybeden Oklahoma ikinci maça hızlı başladı ve Westbrook-Durant ikilisiyle oyunu domine etti. İlk çeyrekte top kayıpları yüzünden hücumda ritim bulamayan Spurs, ikinci çeyreğe 29-21 geride başladı. LaMarcus Aldridge hücumda takımını sürükledi ve devreye 56-53 Oklahoma üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıda Ibaka ve Adams ise farkı bir ara 9’a kadar çıkaran Oklahoma, farkın azalmasına engel olamadı. Son çeyreğe 1 sayı önde giren konuk ekip Enes ve Durant’in ürettiği sayılarla farkı tekrar 9’a çıkardı ama Spurs farkın çift hanelere çıkmasına engel oldu. Rakibine 4 dakikada yalnızca 2 sayı şansı veren Popovich’in öğrencileri farkı kapattı ve maç sonunda büyük bir heyecan yaşandı. 

SAHA AVANTAJI OKLAHOMA’DA
Son 13.5 saniyeye 1 sayı önde giren Thunder, Dion Waiters’ın topu oyuna sokarken top kaybı yapmasıyla kısa süreli bir şok yaşadı ancak Spurs’ün Yeni Zelandalı guardı Patty Mills son şutu sokamadı ve serinin ikinci maçını kazanan Oklahoma seriyi 1-1’ getirerek saha avantajını cebine koydu. Oklahoma’da Russell Westbrook 29 sayı, 10 asist ve 7 ribaunt ile gecenin yıldızı olurken, Kevin Durant 28 sayı ve 7 ribauntla zaferde büyük pay sahibi oldu. Steven Adams 12 sayı, 17 ribaunt ile double-double yaparak pota altında etkili bir performans sergiledi. 18 dakika parkede kalan Enes Kanter 12 sayı, 8 ribauntla oynadı. Spurs’te ise LaMarcus Aldridge şov vardı. 15/21 şut isabetiyle oynayarak 41 sayı atan uzun forvet, 8 ribaunt aldı. İlk maçın yıldızı Kawhi Leonard ise fazla etkili olamadı. 7/21 şut isabetiyle oynayan Leonard, geceyi 14 sayı, 7 ribauntla kapattı. Serinin üçüncü maçı cuma gecesi Oklahoma’da oynanacak.

CAVALIERS HATA YAPMADI
Doğu Konferansı yarı finali ilk maçında Cleveland Cavaliers, Quicken Loans Arena’da ağırladığı Atlanta Hawks’ı 104-93 yenerek seride 1-0 öne geçti. Cavaliers’ta LeBron James 25 sayı, 9 asist, 7 ribaunt, 5 top çalmalık performansıyla galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi ekipte Kyrie Irving 21, Kevin Love 17, JR Smith 12 sayı buldu. Hawks’ta Dennis Schroder 27 sayıyla maçın en skoreri oldu. Konuk takımda Paul Millsap 17 sayı, 13 ribaunt, Kent Bazemore 16 sayı, 12 ribauntla “double double” yaptı. Serinin 2. maçı da Cavaliers’ın ev sahipliğinde oynanacak. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Cihatçılar Halep’i bombalıyor

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem’de nöbetçi yayın yönetmenliği başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa