27 Nisan 2012 07:27

1 Mayıs’a 3 dilde katılım çağrısı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana Meclisi, 3 dilde yaptığı basın açıklaması ile Adana halkını HDK pankartı altında 1 Mayıs’a çağırdı.İnönü parkında bir araya gelen HDK bileşenleri, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Yaşasın 1 Mayıs Bijî Yek Gulan” sloganları attı.HDK adına açıklamay

1 Mayıs’a 3 dilde katılım çağrısı
Paylaş

İnönü parkında bir araya gelen HDK bileşenleri, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Yaşasın 1 Mayıs Bijî Yek Gulan” sloganları attı.

HDK adına açıklamayı yapan Güven Boğa, 1 Mayıs’a toplumun tüm kesimlerinin taleplerini görmezden gelen AKP hükümetinin saldırıları altında girildiğini belirtti. İşçi cinayetlerinin dinmediğine dikkat çeken Boğa, son günlerde onlarca işçinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Sermayenin emeğe dönük saldırılarının arttığını belirten Boğa, işçilerin düşük ücretle güvencesiz çalıştığını dile getirdi. Daha sonra açıklamaya Kürtçe devam edilen bu bölümde Kürt sorunun diyalog ve müzakere yolu ile çözülmesi gerektiği vurgulandı. Arapça yapılan bölümde ise inançlar üzerindeki baskılara dikkat çekildi. Açıklamanın son bölümünde tekrar söz alan Güven Boğa, İş, barış, adalet ve özgürlük için başta işçi ve emekçiler olmak üzere tüm halkı 1 Mayıs alanına çağırdıklarını belirtti. Her ulustan, her inançtan her kültürden yurttaşları HDK çatısı altında örgütlenmeye çağıran Boğa, 1 Mayıs’a da HDK pankartı altında katılım çağrısı yaptı. Açıklamanın ardından bildiri dağıtımı yapıldı. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecileri örgüt yöneticiliğinden yargılayacaklar

SONRAKİ HABER

Aliağa'da halk ÇED toplantısını yaptırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...