02 Mayıs 2016 10:54

Yandaş 1 Mayıs’ı Sakarya’da kutladı

Türkiye’nin pek çok yerinde kutlanan İşçilerin Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs gazetelerin de manşetlerindeydi

Paylaş

Türkiye’nin pek çok yerinde kutlanan İşçilerin Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs gazetelerin de manşetlerindeydi. Ancak AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteler Taksim’de 1 vatandaşın üzerinden TOMA geçmesini ya da İstanbul Bakırköy’deki coşkulu 1 Mayıs’a manşetlerinde yer vermek yerine, bazı sendikaların Sakarya, Maraş ve Çanakkale’de yaptıkları 1 Mayıs’ları görmeyi tercih etti. 

Sabah gazetesi manşetinde işçilerin taleplerine değil, hükümetin isteğine yer verdi “1 Mayıs’ta Yeni Anayasa Çağrısı” derken, Maraş, Sakarya ve Çanakkale’de işçilerin yeni anayasa istediklerini iddia etti. 

Star gazetesi ise 1 Mayıs’ı Bakırköy’de kutlayan tüm işçi ve emekçileri düşman ilan ederek “1 Mayıs Düşmanları” manşetini kullandı. HDP’nin Bakırköy’de terör estirdiğini iddia eden Star, hükümet destekli sendika Hak-İş’e de destek vermeyi ihmal etmedi “Sakarya’da ise bayram havası vardı” diye yazdı. 

Yeni Şafak’ın manşetinde Antep’te IŞİD’in gerçekleştirdiği patlama vardı. Gazete manşetinde “IŞİD’i sahaya sürdüler” derken, Davutoğlu’nun ‘İşçiye verdiğimiz tüm sözleri tuttuk” yer vermesi dikkat çekti. 

Takvim gazetesi ise “İşte 1 Mayıs” derken Sakarya’daki Hak-İş kutlamasına yer verdi. 

Özgür Gündem “Faşizme Karşı Demokrasi Bloku”, Cumhuriyet “On Binler Alanda”, BirGün “Türkiye AKP’ye Teslim Olmayacak” diyerek 1 Mayıs coşkusunu manşetlerine taşıyan gazeteler oldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Temsilcisi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

TGS’den Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde eylem çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...