01 Mayıs 2016 14:22

Antalya’da son yılların en coşkulu 1 Mayısı kutlandı

Antalya’da DİSK-KESK VE TMMOB’nun oluşturduğu tertip komitesinin düzenlediği 1 Mayıs son yıllarda yaşanan en coşkulu kutlama oldu.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da DİSK-KESK VE TMMOB’nun oluşturduğu 1 Mayıs tertip komitesinin öncülüğünde siyasi parti, sendikalar ve meslek odalarının katılımıyla gerçekleşitirilen 1 Mayıs son yılların en coşkulu kutlamasına tanık oldu.

1 Mayıs Saat 13.00’te Aydın Kanza Parkında başladı. Emekçiler rengarenk pankart ve bayrakları ile sat 13.30 da yürüyüş korteji oluşturarak Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. ‘’Köle değil işçiyiz’’ pankartı ile kortejin önünde DİSK yürüdü. Antalya’da DİSK Gıda-İş Sendikasına üye işçiler de kortejde yerlerini aldılar. DİSK kortejinin ardından kitleselliği ile dikkat çeken Eğitim-Sen ‘’Laik Bilimsel Anadilde Demokratik Yaşam’’ pankartı ile kortejde yerine aldı. Haklarında soruşturma açılan akademisyenlere destek veren Akdeniz Üniversiteli akademisyenler ‘’Akademi susmayacak’’ pankartı arkasında yürüdü. Kısa bir süre önce şube başkanları işten atılan Antalya Tümbel-Sen üyeleri ‘’ İşten atmalara ve Sürgünlere son- İş Ekmek Özgürlük’’ pankartı ile şube başkanları İlhan Karakurt’a sahip çıktı.

Sendikaların arkasında yürüyen siyasi partilerin yoğun kitlesel katılımı da dikkat çekti. Mitinge EMEP-HDP-CHP-KP-Haziran Hareketi, demokratik kitle örgütleri ve Alevi dernekleri kendi talepleri ile katıldı. Yoğun güvenlik altında gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi bayramı kitlenin tümünün saat 16.00’da alana girmesi ile başladı. Saygı duruşu ile başlayan kutlamalar 1 Mayıs Tertip Komitesinin konuşması ve sahne alan müzik guruplarının ardından olaysız bir şekilde Saat 17.00 de sona erdi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de faşist grup işçilere saldırdı

SONRAKİ HABER

Hak-İş ve Türk-İş'in mitinglerinde barış talebi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...