01 Mayıs 2016 11:05

Malatya’da coşkulu 1 Mayıs

Malatya'da 1 Mayıs coşkulu bir mitingle kutlandı. Sendika ve siyasi partiler Emeksiz caddesi boyunca kortejler halinde yürüdü.

Paylaş

Malatya'da 1 Mayıs coşkulu bir mitingle kutlandı. Eğitim Sen, BES, BTS, SES, EMEP, HDP, ESP, DBP ve Birleşik Haziran Hareketi, Emeksiz caddesi boyunca kortejler halinde yürüdü. Nakliye İş, Yapı İş, Genel İş üyesi işçiler de mitinge katıldı.

CHP ise Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuşma yapması konusunda Tertip Komitesi ile anlaşamadığı gerekçesiyle parti binası önünde basın açıklaması yaptıktan sonra miting alanına geldi. 10 Ekim’de Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlere adanan 1 Mayıs mitingine katliamda ölenlerin aileleri ve yaralananlar da katıldı.

BARIŞ İÇİN ANKARADA'YDIK, ŞİMDİ DE BURADAYIZ

Ankara’daki patlamada yaralanan Hasan Akdemir, mitingde yaptığı konuşmada “AKP iktidarına güçlü bir şekilde ve birlikte bir dur demek gerek. Biz 10 Ekim’de Sıhhiye meydanında olacaktık. Ölümlere dur demek için, herkese iş, aş, güvenli gelecek için hakların kardeşliğini büyütmek, bağımsız Türkiye demek için Ankara’daydık. Şimdi de savaşın ortasında, barışı savunmak için buradayız” dedi

1 MAYIS BARIŞ VE KARDEŞLİK DEMEKTİR

DİSK temsilcisi Halil İbrahim Akyol ise “1 Mayıs eşitlik kardeşlik barış demektir. 1 Mayıs savaşsız ve sömürüsüz bir Türkiye demektir. 1 Mayıs barışa hasretimizi haykıracağımız gündür” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim Sen Şube Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Tarık Kaya da kazanılmış haklara dokundurtmamak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Kürt sonunun demokratik çözümü için, güvenceli çalışma için kıdem taleplerimiz için alanlardayız. Savaş politikalarına karşı birlikte mücadele edeceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de kölelik düzenine karşı 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Polis, Kürdistan bayrağını engellemek istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...