30 Nisan 2016 14:48

Kanıt yok ama yine de açığa alındı

Adıyaman Kâhta'da Öğretmen Mehmet Yücel hakkında Okulda öğretmenlerle Kürtçe konuştuğu, bayrak töreni yapmadığı” iddialarıyla soruşturma açıldı.

Paylaş

Metin ALAN
Adıyaman

Adıyaman Kâhta Akıncılar İlkokulunda öğretmen Mehmet Yücel, hakkında 29 Ocak’tan bu yana “Okulda öğretmenlerle Kürtçe konuştuğu, bayrak töreni yapmadığı” iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman Valiliğince soruşturma sonuçlanana kadar açığa alındı. 

Mehmet Yücel hakkında Urfa’nın Siverek ilçesi Gülabibey İlkokulunda görev yaparken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) “Okulda öğretmenlerle Kürtçe konuştuğu, bayrak töreni yapmadığı” iddialarıyla şikayette bulunuldu. 29 Ocak’ta da hakkında “PKK terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Yücel son görev yeri olan Adıyaman Kâhta Akıncılar İlkokulunda iken, kendisinden Adıyaman Valiliği tarafından savunması istendi, ardından da soruşturma bitene kadar açığa alındı. Savunmasında iddiaları reddeden Mehmet Yücel, hiçbir somut delil bulunmamasına rağmen açığa alınmasına tepki gösterdi. Mehmet Yücel ve Eğitim Sen karara itiraz edeceklerini ve yürütmeyi durdurma davası açacaklarını söyledi. 

Eğitim Sen Adıyaman Şubesi Hukuk Sekreteri Teibe Alan, BİMER’e yapılan ihbar ve şikayetlerle muhbirliğin meşrulaştırıldığını, asılsız iddia ve şikayetlerle kamu emekçilerinin kolayca açığa alınabileceğini ve böylece ihbarcıların ödüllendirildiğini söyledi. Teibe Alan keyfi, asılsız ve haksız uygulamalara izin vermeyeceklerini ifade etti.   

ÖNCEKİ HABER

'Sûr'un bir kısmı Ali Ağaoğlu'na satıldı' iddiası

SONRAKİ HABER

Adana Göç İdaresi’nde işkence iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...