29 Nisan 2016 11:11

Dink cinayetinde Başmüfettiş, Cemaati korumakla suçlanıyor

Dink'in öldürülmesinde ön inceleme ve araştırma raporlarını düzenleyen Özkılınç raporlarda cemaatin amaçları doğrultusunda hareket etmekle suçlanıyor.

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin tespiti için ön inceleme ve araştırma raporları düzenlemekle görevlendirilen dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında, cinayete katkıda bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi kastıyla hareket ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Özkılınç’ın “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi.

Özkılınç’ın düzenlenen raporların tümünde “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” nün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu öne sürülüyor. Yeni iddianamenin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki Hrant Dink suikastına ilişkin “Kamu görevlilerinin ihmali” ana davasıyla birleştirilmesi de talep ediliyor. (İstanbul/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

BES üyeleri bildiri dağıtarak 1 Mayıs'a çağırdı

SONRAKİ HABER

Şeker-İş'ten 'eylem': İşçiler 2 saat ücretsiz çalışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...