28 Nisan 2016 08:37

IŞİD'den Karkamış'a havanlı saldırı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki IŞİD denetiminde bulunan Suriye'nin Cerablus kentindeki bölgeden Türkiye tarafına havan atışı yapıldı.

Paylaş

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki IŞİD denetiminde bulunan Suriye'nin Cerablus kentindeki bölgeden Türkiye tarafına havan atışı yapıldı. IŞİD'in havanlı saldırısının ardından Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi boşaltıldı.

IŞİD'lilerin saat 11.40 sıralarında attığı havanlar sınır hattındaki Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi'ndeki sınır karakolunun çevresine düştü. Saldırılar üzerine sınırda konuşlu birlikler, havanların atıldığı bölgeyi obüslerle ateş altına aldı. 

TÜRKYURDU MAHALLESİ BOŞALTILDI

Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgeden bugün havan atışlarının hedefi olan Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne bağlı Türkyurdu Mahallesi boşaltıldı.

Kaymakamlık, havan atışları nedeniyle tehlike altında bulunan Türkyurdu Mahallesi'nde yaşayanların tahliyesini kararlaştırdı. Jandarma vatandaşlara mahalleyi boşaltmaları için tebligat yapıp tahliyeyi gerçekleştirdi.

KARKAMIŞ’A GİDİŞLER DURDURULDU

Suriye'den IŞİD'in havan saldırısının ardından Karkamış ve Türkyurdu Mahallesi’ne ulaşan tüm yollar da güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. İlçeye ulaşımın sağlandığı Nizip ve Oğuzeli yollarında kontrol noktası oluşturan jandarma, Türkyurdu Mahallesi’ne 15 kilometre uzaklıkta trafiği durdurdu ve bu noktaya gitmek isteyenlere izin vermeyerek geri dönmelerini istedi.

VALİ YERLİKAYA: YARALI YOK

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise saldırıda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi. Vali Yerlikaya, gelişmeleri izlediklerini ve saldırının yapıldığı bölgedeki IŞİD mevzilerinin topçu birlikleri tarafından yoğun şekilde ateş altına alındığını söyledi.

Bu arada saldırı sırasında karakolda görevli olan bir askerin ise patlamanın şiddetiyle duyma bozukluğu yaşadığı için Nizip Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığı, sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Karkamış ve Türkyurdu Mahallesi’nde yoğun güvenlik önlemi devam ederken, sınır birliklerinin IŞİD hedeflerine yönelik top atışları da aralıklarla sürdü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Alman Haber Ajansı muhabiri Silopi dışına çıkartıldı

SONRAKİ HABER

Şen ola Cimbom şen ola!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...