27 Nisan 2016 18:31

Vali ve polisin Sur’da çekilen ırkçı klipten haberi yokmuş!

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’da, kendisine SAT5 ismi veren bir kişinin klip çekmesinden Valiliğin de emniyetin de haberi yokmuş.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’da, kendisine SAT5 ismi veren bir kişi tarafından, ırkçı ifadeler ve tehditlerle dolu sözlerin kullanıldığı şarkıya klip çekilmesi hakkında soruşturma başlatıldı. 

Kimliği belirsiz maskeli kişinin polisten habersiz kimsenin giremediği, Sur’a kimden izin alarak girdiği henüz netlik kazanmazken, Valilik de emniyet de konudan habersiz olduklarını iddia etti. Konuya ilişkin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

“Sur şehitlerimizin anısına” diye paylaşılan klipte, harabeye dönen bir binada yüzü maskeli ve yanında silah olan şahıs, telsizden gelen “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlıyordu. Ailelerin cenazelerini alamadığı, halkın evlerine giremediği Sur’da bu şahsın rahat bir şekilde klip çekmesi, enkaz aralarında ve harap olmuş binalarda dolaşması, yine klipte insansız hava aracının kullanılması dikkat çekiyor. 

Yasaklı Sur’da drone kullanılarak çekilen klip için hem emniyet hem de valilik haberimiz yok açıklaması yaptı. Diyarbakır Valiliği, kendilerine bir izin başvurusu yapılmadığını öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

Halka yasak olan Sur’da ırkçı klip çekimi!

ÖNCEKİ HABER

Yenimahalle’de kutlamalar OSTİM’de başlayacak

SONRAKİ HABER

Katledilen sivillerin aileleri: Katliamlardan korkmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa