26 Nisan 2012 11:12

Canlı kalkanların yürüyüşü engellere rağmen sürüyor

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İlçesi üçgeninde başlatılan operasyona karşı DTK Eş Başkanı Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP'li vekiller Mülkiye Birtane, Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümr&

Canlı kalkanların yürüyüşü engellere rağmen sürüyor
Paylaş

DTK ve BDP öncülüğünde başlatılan yürüyüş kapsamında Diyarbakır'dan yola çıkan canlı kalkanlar, Diyarbakır çıkışındaki arama noktasının ardından Lice Kavşağı'na kadar üç askeri kontrol noktasından geçti. Üç arama noktasında kimlik kontrolünden geçirilen canlı kalkanlar, engellemelere rağmen Lice Kavşağı'nda bir araya geldi. Buradan onlarca araçlık konvoy ile operasyonun devam ettiği üçgene doğru hareket edildi.

ASKERİ ARAMA NOKTASI SLOGANLARLA GEÇİLDİ

Genç yolu üzerinde bulunan Lice'ye bağlı Abalı Karakolu'nda askerler yola barikat kurarak canlı kalkanların araçlarının geçişine izin vermedi. Araçlardan inen yüzlerce canlı kalkan, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıp, alkış ve zılgıtlar eşliğinde kontrol noktasını geçti. Bir süre sloganlarla yürüyen canlı kalkanların ardından, askerler araçları da bırakmak zorunda kaldı. Araçların gelmesiyle canlı kalkanlar araçlara binerek, Lice'nin Hedik Köyü'ne geçti. Canlı kalkanlar, buradan da operasyonun yapıldığı Lice, Kulp ve Genç üçgenine doğru hareket etti. Canlı kalkanların operasyon bölgesine doğru yürüyüşü devam ediyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HSYK’dan Balyoz hakimlerine inceleme

SONRAKİ HABER

Hüsnü Miloşi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...